Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Pivo iz Belgije pod zaštitom Uneska

 

Na sastanku u Adis Abebi, kubanski ples rumba i belgijsko pivo juče su uvršteni na listu nematerijalnog nasleđa pod zaštitom Unesko. Kako je navedeno u obrazloženju Uneska, Belgija proizvodi oko 1.500 vrsta piva, dok je na Kubi, rumba koja potiče iz siromašnih zajednica, ples koji predstavlja trajni “izraz otpora i samopoštovanja”.Odluku u stavljanju rumbe na listu, kubanska delegacija posvetila je nedavno preminulom Fidelu Kastru. Na listu je uvrštena i tradicionalna muzika Ugande koja izumire, i proglašena je nematerijanim nasleđem kome je hitno potrebna zaštita. 

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.