Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Đavo – novi aparat za kafu!

 

Aparat za kafu pod nazivom Akma, što u prevodu znači đavo, kreirala je kompanija iz Seula Dutch Lab. U skladu sa nazivom, takav je i aparat – mračan i misteriozan, a ono što ga čini posebnim je i sistem po kom pravi kafu. Naime, za pripremu kafe koristi takozvani hladni metoda nakapavanja koji je veoma spor i koji koristi filtere, vodu i silu gravitacije. Aparat je napravljen od aluminijuma, a čaše od borosilikatnog stakla, a cena prava sitnica: 5.200 dolara. 

 

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.