Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U Vrnjačkoj Banji niču turistički objekti

 

Poslednjih nekoliko godina Vrnjačka Banja postala je veoma popularna destinacija za odmor, pa su i hoteli koji su bili u državnom vlasništvu nedavno dobili nove vlasnike. Čak četiri hotela u potpunosti se renoviraju: Slavija, Park, Slatina i Jezero. Prema planu, Slavija će postati resort, a do kraja 2017. trebalo bi da bude sve završeno. Osim rekonstrukcije hotela, u centru Vrnjačke Banje bi trebalo da se sagradu terma koja će po svojim karakteristikama biti privlačna turistima. Sve ovo se događa samo sa jednim ciljem, a to je da se na godišnjem nivou ostvari milion noćenja. Izradnja Nacionalnog vaterpolo centra bi isto trebalo da utiče na povećan broj gostiju, a Opština Vrnjačka Banja, kako je najavljeno, u dve faze će uložiti 344 miliona evra i otvoriti oko 70 radnih mesta u ovim objektima. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...