Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Letite Rajnerom za džabe

Izvršni direktor niskobudžetne aviokompanije Rajaner najavio je da bi putovanja ovom kompanijom do 2026. godine mogla postati besplatna. Naime, čelnici ove kompanije tvrde da bi Rajaner mogao da zarađuje od prihoda koji ostvaruju vazdušne luke iz kojih lete njihovi avioni. Ambiciozan plan podstaknut je vrlo dobrim finansijskim ponudama koje su mnoge vazdušne luke proteklih godina ponudile kompaniji.

- Za nas će u idućim godinama ovo biti veliki izazov. Imam viziju da će svi letovi Rajanerom za 10 godina postati besplatni. Naši letovi bili bi besplatni, a mi ćemo zaradu ostvarivati deljenjem prihoda od vazdušnih luka te deleći udele trgovačkih i maloprodajnih prihoda u vazdušnim lukama - kaže izvršni direktor kompanije, Majkl O’Liri.

Ova niskobudžetna kompanija očekuje da će ove godine ostvariti promet od čak 119 miliona putnika, a očekuje se i drastično povećanje njihove flote do 2024. godine. Prošle godine prosečne cene leta Rajanerom iznosile su 46 evra, a šef kompanije najavio je da će se ta cena već ove godine smanjiti za 10 do 15 posto.

Share