Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  BELhospice Charity Ball 2016

Dobrotvorna organizacija BELhospice organizuje 7. BELhospice humanitarni bal „Magic is in your hands" koji će biti održan 26. novembra u hotelu Hyatt Regency Belgrade, sa početkom u 19h. Balu će prisustvovati 370 zvanica, predstavnika diplomatskog kora i korporativnog sektora, čije će prisustvo te večeri, kao i učešće na live i silent aukciji doprineti sakupljanju sredstava za rad BELhospice centra na pružanju besplatnog palijativnog zbrinjavanja onkološkim pacijentima i izgradnji prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

U novembru 2015. godine BELhospice je započeo kampanju pod sloganom Budi Tu! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji. Izgradnja hospisa, ustanove za smeštaj pacijenata u trenucima kada simptomi bolesti ne mogu biti kontrolisani u kućnim uslovima, omogući će najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja i značajno uticati na kvalitet života pacijenata i njihovih porodica. 

 Svake godine u Srbiji od malignih bolesti premine oko 20.000 pacijenata. Prema statističkim podacima 33.4% umire u bolnicama, a za ostale ne postoje validni podaci. Ovi „skriveni" pacijenti su jedan od gorućih problema u društvu zato što je palijativno zbrinjavanje dostupno malom broju pacijenata. U Beogradu i ostatku Srbije, još uvek ne postoji stacionarni hospis, ustanova koja pruža multidisciplinarno palijativno zbrinjavanje onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti i podršku njihovim porodicama.

 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...