Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Novi Sad Evropska prestonica mladih

Novi Sad je proglašen za Omladinsku prestonicu Evrope, a odluka o tome doneta je sinoć u Varni u Bugarskoj. Pre mesec dana u Briselu proglašen je evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu, pa tako sada kao jedini u Evropi u isto vreme ima dve prestižne titule i Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope.

- Posle pobede na izboru za Evropsku prestonicu kulture, Novi Sad je u Varni u Bugarskoj odneo još jednu pobedu i izabrani smo za Evropsku prestonicu madih. Dupla kruna za Novi Sad - rekao je ovom prilikom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je naglasio da se sve ono, što je najavio Novosađanima čestitajući im 2016. godinu na dočeku u ponoć ispred Gradske kuće, ostvarilo zahvaljujući velikoj požrtvovanosti pojedinaca, udruženja, organizacija i zahvaljujući lepoti i snazi Novog Sada.

- Ovo je velika stvar za Novi Sad, velika stvar za mlade, velika stvar za univerzitetski grad. Imaćemo dve godine izuzetno lepih događaja, ali i pre i posle toga. Čestitam Novosađanima, a pre svega mladima i omladinskim udruženjima i organizacijama - istakao je Vučević. 

Share