Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Novi Sad Evropska prestonica mladih

Novi Sad je proglašen za Omladinsku prestonicu Evrope, a odluka o tome doneta je sinoć u Varni u Bugarskoj. Pre mesec dana u Briselu proglašen je evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu, pa tako sada kao jedini u Evropi u isto vreme ima dve prestižne titule i Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope.

- Posle pobede na izboru za Evropsku prestonicu kulture, Novi Sad je u Varni u Bugarskoj odneo još jednu pobedu i izabrani smo za Evropsku prestonicu madih. Dupla kruna za Novi Sad - rekao je ovom prilikom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je naglasio da se sve ono, što je najavio Novosađanima čestitajući im 2016. godinu na dočeku u ponoć ispred Gradske kuće, ostvarilo zahvaljujući velikoj požrtvovanosti pojedinaca, udruženja, organizacija i zahvaljujući lepoti i snazi Novog Sada.

- Ovo je velika stvar za Novi Sad, velika stvar za mlade, velika stvar za univerzitetski grad. Imaćemo dve godine izuzetno lepih događaja, ali i pre i posle toga. Čestitam Novosađanima, a pre svega mladima i omladinskim udruženjima i organizacijama - istakao je Vučević. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...