Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Tamo gde raste najbolji šafran na svetu

 

Na poziv Nacionalne turističke agencije Grčke, posetili smo Kozani, regiju iz koje potiče najbolji šafran na svetu, obišli festival gastronomije i turizma, i uživali u ukusu tradicionalnih grčkih mezetluka. Put Zapadne Makedonije i regije Kozani krenuli smo jedne hladne novembarske večeri sa aerodroma Nikola Tesla. Ekipa je mala, ali probrana: Goran Miladinović, šef kuhinje hotela Prag, Spyros Theodoridis, italijanski kuvar grčkog porekla, Emre Eminoglu, turski novinar i naša predstavnica Ana Čolović. 

Nakon sletanja na solunski aerodrom, usledila je jednočasovna vožnja do Kozanija, regije iz čijih malih porodičnih maslinjaka dolazi čisto organsko maslinovo ulje... Detaljan izveštaj iz Grčke, čitajte u narednom broju CafeBar networka. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...