Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U Zadru rade konobari sa Daunovim sindromom

 

U restoranu Pašta&Svašta koji se nalazi u Zadru od nedavno tacne u ruci, uz osmeh na licu, nose Jurica i Ivica, momci rođeni sa Daunovim sindromom. Zadar je jedini grad u Dalmaciji koji je podržao projekat uključivanja osoba sa ovim sindromom u ugostiteljske aktivnosti. Vlasnik restorana je Ivan Ćapeta pre šest meseci je kontaktirao udruženje osoba sa Daunovim sindromom i sam ponudio posao za dvojicu njihovih članova. Predsednica udruženja Suzana Periša povodom ovog gesta izjavila je:

- Kad se setim koje je to oduševljenje bilo, i sada se naježim. Svako od nas ko ima dete sa Daunovim sindromom zna koliko je ovo veliko i važno. 

Share

Najnovije vesti


Meksikanci napravili najduži hot-dog na svetu

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan s hot-dogom dužine 325,56 metara.



PepsiCo predstavio preduzetnike koji su deo Nutrition Greenhouse inkubatora

Kompanija PepsiCo je predstavila 10 preduzetnika koji će biti deo druge generacije Nutrition Greenhouse inkubatorskog programa, kreiranog sa ciljem da neguje rast i razvoj brendova u nastajanju, a koji su usresređeni na zdravu ishranu i način...



Restoran Carska ohota izgoreo jutros

Na Adi Huji nešto posle četiri časa u potpunosti je izgoreo restoran Carska ohota. Srećom povređenih nije bilo.



Francuski chef Žoel Robušon preminuo

Žoel Robušon, slavni francuski chef, koji se u jednom trenutku imao više od 30 Mišlenovih zvezdica sa svojih dvadesetak restorana na tri kontinenta, umro je juče u svom domu u Ženevi u 73. godini. 



Jedinstveni svet porcelana

 U restoranu Iris New Balcan Cuisin, predstavljeno je čuveno italijansko Tognana posuđe. Prezentaciju noviteta za 2018. godinu održao je direktor HoReCa sektora u Tognana Porcellanes s.p.a. Marco Marocchi