Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zaječarsko Crno u novom prazničnom dizajnu

Istinski ljubitelji crnog piva imaće priliku da uživaju u novom prazničnom dizajnu limenki Zaječarskog Crnog piva, koje su dostupne na tržištu od 1. novembra. Zaječarsko Crno pivo u ograničenoj seriji od šest različitih motiva i poruka, namenjeno je dolazećem periodu proslava, kako bi potrošači mogli da  podele želje, radost i veselje sa svojom porodicom i prijateljima.

Jedinstvenost Zaječarskog Crnog postignuta je specifičnom majstorskom recepturom i upotrebom četiri vrste slada:

- Svetli slad – koji se standardno koristi u proizvodnji piva;

- Specijalni slad – koji utiče na kreiranje ukusa karakterističnog za crno pivo (specijalan slatkasti ukus i poseban ukus pečenog hleba) zahvaljujući posebnom tretmanu;

- Karamelni slad – koji intenzivira boju crnog piva, daje punoću ukusa i karakterističnu aromu. Pored navedenog, ističe sladni karakter piva i obezbeđuje postojanu penu;

- Crni (prženi) slad – doprinosi boji piva i specifičnom ukusu.

Kombinacija ovih sastojaka, koji se upotrebljavaju u početnim fazama proizvodnje, daju Zaječarskom Crnom karakter pravog crnog piva.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...