Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Eksponati muzeja erotike na prodaju

Muzej erotike u Parizu se zatvara, zbog čega je organizovana aukcijska prodaja eksplicitnih izloženih predmeta. Većina eksponata dela su najpoznatijih svetskih slikara i vajara.

Većina kolekcije je poreklom iz Azije, uključujući i najstariji predmet, mermernu ploču indijskog boga Višnu iz tantričkog indijskog hrama, koja datira još iz 18. veka.

U aukciju su uključeni i crteži i fotografije iz Prekrasne epohe Pariza, iz 19. veka, kada je ovaj grad važio za svetsku prestonicu zadovoljstva, kao i predmeti uzeti iz francuskih legalnih bordela, koji su zatvoreni nakon Drugog svetskog rata.

Delo Salvadora Dalija, reljefna slika “Mlada devica koja se sodomizovala rogovima sopstvene čednosti”, prodata je za 20.608 evra, a slika Mona Lize u toplesu za malo više od 13.000 evra.

Jedini francuski erotski muzej mora biti zatvoren jer je vlasnik zgrade odlučio da neće da obnovi ugovor o zakupu, a nijedna odgovarajuća prostorija ne može da se pronađe na nekom drugom mestu, u koju bi mogao da stane ceo muzej. Vlasnici muzeja, Džo Kalifa i Alejn Plumi, bivši porno glumac, rekao je da su pad broja poseta turista i povećana cena kirije doveli muzej do kraja. 

Share

Najnovije vesti


Sremački domaći specijaliteti

Senica se nalazi u krugu vinarije Mačkov podrum. Domaćinska, opuštena atmosfera i karirani stolnjaci su lajt-motiv ovog objektaMiamiam ima novi meni

Restoran Miamiam je jedno malo porodično mestoGde izaći u Velikoj Plani?

Od sada je i duplo popularniji jer je na radost svojih stalnih gostiju, proširio ponudu piva.Ugostitelji spremni za Mundijal!

I dok Vučić obećava 10 miliona našim fudbalerima za pobedu na Mundijalu, a Nikola Rokvić ih pesmom ispraća u Rusiju, ugostitelji, i pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu, zadovoljno trljaju ruke.Kušali smo vina iz Hrvatske...

Ovog vikenda je Hrvatska gospodorska komora (HGK) u konobi Tata Mata u Beogradu predstavila svoja vina.