Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Eksponati muzeja erotike na prodaju

Muzej erotike u Parizu se zatvara, zbog čega je organizovana aukcijska prodaja eksplicitnih izloženih predmeta. Većina eksponata dela su najpoznatijih svetskih slikara i vajara.

Većina kolekcije je poreklom iz Azije, uključujući i najstariji predmet, mermernu ploču indijskog boga Višnu iz tantričkog indijskog hrama, koja datira još iz 18. veka.

U aukciju su uključeni i crteži i fotografije iz Prekrasne epohe Pariza, iz 19. veka, kada je ovaj grad važio za svetsku prestonicu zadovoljstva, kao i predmeti uzeti iz francuskih legalnih bordela, koji su zatvoreni nakon Drugog svetskog rata.

Delo Salvadora Dalija, reljefna slika “Mlada devica koja se sodomizovala rogovima sopstvene čednosti”, prodata je za 20.608 evra, a slika Mona Lize u toplesu za malo više od 13.000 evra.

Jedini francuski erotski muzej mora biti zatvoren jer je vlasnik zgrade odlučio da neće da obnovi ugovor o zakupu, a nijedna odgovarajuća prostorija ne može da se pronađe na nekom drugom mestu, u koju bi mogao da stane ceo muzej. Vlasnici muzeja, Džo Kalifa i Alejn Plumi, bivši porno glumac, rekao je da su pad broja poseta turista i povećana cena kirije doveli muzej do kraja. 

Share