Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Eksponati muzeja erotike na prodaju

Muzej erotike u Parizu se zatvara, zbog čega je organizovana aukcijska prodaja eksplicitnih izloženih predmeta. Većina eksponata dela su najpoznatijih svetskih slikara i vajara.

Većina kolekcije je poreklom iz Azije, uključujući i najstariji predmet, mermernu ploču indijskog boga Višnu iz tantričkog indijskog hrama, koja datira još iz 18. veka.

U aukciju su uključeni i crteži i fotografije iz Prekrasne epohe Pariza, iz 19. veka, kada je ovaj grad važio za svetsku prestonicu zadovoljstva, kao i predmeti uzeti iz francuskih legalnih bordela, koji su zatvoreni nakon Drugog svetskog rata.

Delo Salvadora Dalija, reljefna slika “Mlada devica koja se sodomizovala rogovima sopstvene čednosti”, prodata je za 20.608 evra, a slika Mona Lize u toplesu za malo više od 13.000 evra.

Jedini francuski erotski muzej mora biti zatvoren jer je vlasnik zgrade odlučio da neće da obnovi ugovor o zakupu, a nijedna odgovarajuća prostorija ne može da se pronađe na nekom drugom mestu, u koju bi mogao da stane ceo muzej. Vlasnici muzeja, Džo Kalifa i Alejn Plumi, bivši porno glumac, rekao je da su pad broja poseta turista i povećana cena kirije doveli muzej do kraja. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...