Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Eksponati muzeja erotike na prodaju

Muzej erotike u Parizu se zatvara, zbog čega je organizovana aukcijska prodaja eksplicitnih izloženih predmeta. Većina eksponata dela su najpoznatijih svetskih slikara i vajara.

Većina kolekcije je poreklom iz Azije, uključujući i najstariji predmet, mermernu ploču indijskog boga Višnu iz tantričkog indijskog hrama, koja datira još iz 18. veka.

U aukciju su uključeni i crteži i fotografije iz Prekrasne epohe Pariza, iz 19. veka, kada je ovaj grad važio za svetsku prestonicu zadovoljstva, kao i predmeti uzeti iz francuskih legalnih bordela, koji su zatvoreni nakon Drugog svetskog rata.

Delo Salvadora Dalija, reljefna slika “Mlada devica koja se sodomizovala rogovima sopstvene čednosti”, prodata je za 20.608 evra, a slika Mona Lize u toplesu za malo više od 13.000 evra.

Jedini francuski erotski muzej mora biti zatvoren jer je vlasnik zgrade odlučio da neće da obnovi ugovor o zakupu, a nijedna odgovarajuća prostorija ne može da se pronađe na nekom drugom mestu, u koju bi mogao da stane ceo muzej. Vlasnici muzeja, Džo Kalifa i Alejn Plumi, bivši porno glumac, rekao je da su pad broja poseta turista i povećana cena kirije doveli muzej do kraja. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...