Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Utisci sa prve pivske Vrteške

29. i 30. oktobra u Magacinu Depo u Beogradu, održan je prvi internacionalni festival zanatskog piva u regionu - Vrteška. Festival je okupio najbolje svetske male pivare, sa preko 150 različitih piva od četrdeset najprogresivnijih i cenjenijih pivara sveta, iz petnaest zemalja. Organizatori su prvi i najveći kraft bar Samo Pivo i prva domaća zanatska pivara Kabinet.

- Generalno smo zadovoljni atmosferom i interesovanjem ljudi da probaju sve stilove. Nadamo se da će naredna Vrteška imati još veću posećenost tako da će se promeniti još više burića tokom jednog dana, kao i da će sa vremenom, interesovanje svetske zajednice za naše tržište da raste te da ćemo imati još više stranih pivara u gostima. Ove godine su lično došli Rusi iz Zagovor Pivare, Belgijanac iz hrvatske Visibabe, Holandjanin iz bugarske Bele Rode i naravno domaći pivari - rekla nam je nakon festivala Kosara Dangić Melentiević, vlasnica pivare Kabinet. 

Gastro podrška festivala bili su restorani Homa, Dijagonala 2.0 i The Square. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...