Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Održan Metaxa kup

 

Coca-Cola HBC Srbija bila je domaćin nedavno održanog Metaxa kupa, takmičenja barmena u brzom pripremanju koktela. Takmičenje je okupilo osmoro barmena koji su se nadmetali u pravljenja koktela slobodnim stilom. Pravila su nalagala da za sedam minuta pripeme, takmičari serviraju tri identična koktela sa maksimalno sedam sastojaka, od kojih je obavezni sastojak bila Metaxa 12 zvezdica. Tročlani žiri je na kraju odlučio da prvo mesto dodeli Milanu Terziću iz Kragujevca, koji će kao nagradu dobiti priliku da početkom novembra predstavlja Srbiju na jednom od najeminentnijih sajmova bartendinga u Atini, Atina Bar Show. Interesovanje koje je ovo takmičenje izazvalo, pokazalo je da je koktel kultura u usponu u našoj zemlji, kao i da se Metaxa odomaćila kao referenca u miksologiji.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...