Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Istorijski uspeh mladih srpskih kuvara

 

Mladi kuvari iz Junior Chefs Cluba osvojili su bronzanu medalju na Kulinarskoj Olimpijadi u Nemačkoj u kategoriji regionalnih timova. Ovo je prvo odličje za Srbiju u istoriji Kulinarskih Olimpijskih igara koje se održavaju još od 1900. godine. Ovogodišnja, 24. kulinarska olimpijada, održana je od 22. do 24. oktobra 2016. gradu Erfurtu, u Nemačkoj. Bronzanu medalju na najprestižnijem kulinarskom takmičenju je za Srbiju osvojio tim kuvara, među kojima su: Aleksandar Tomić, Jovan Mijušković, Aleksandra Sarić, Teodora Kosorić, Stefan Živković na čelu sa trenerima Aleksandrom Ilićem i Nikolom Biševcem. Prošireni sastav kulinarskog tima Junior Chef Cluba, sačinjavali su mladi kuvari iz B tima u svojstvu asistenata, kojima je ovo bio prvi nastup na ovakvom takmičenju, pre nego što naslede mesto u A timu. Među njima su se našli Jovan Tomovic, Uroš Bolić, Željko Todić, Marko Komadina, Aleksa Sušić, Milica Jokić i Filip Kovačević.

- Serbian Juniors Chefs Club se pripremao za ovo takmičenje četiri godine, tačnije, od prethodne olimpijade, dok su aktivni treninzi odžavani u poslednjih godinu dana. Juniorski tim kuvara prošao je približno 480 sati aktivnog kuvanja i treniranja. Mladi kulinari su zajedno sa svojim instruktorima i mentorima, sve treninge i pripreme obavljali u Metro Horeca Centru u Beogradu. Pripreme su bile veoma zahtevne i složene, ali je i ostvaren uspeh koji opravdava uloženo vreme, trud, znanje i novac - izjavio je Aleksandar Ilić, kapiten tima Juniorskog kluba kuvara.

Share

Najnovije vesti


Trieste Coffee Experts 2019

Za zaposlene u italijanskom sektoru kafe već je postala tradicija da se svake druge godine sastaju u sedištu Bazzara Espresso na samitu Trieste Coffee Experts, koji organizuju braća Bazzara, idejni tvorci tog događaja, vlasnici italijanske...



Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima

CAMPARI MASTERCLASS I NEZABORAVNA ŽURKA U SRCU BEOGRADA

Svetski poznati barmen Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima u okviru Campari Unlock the Unexpected žurke



Otvoren konkurs za nagrade #kaktus2019!

O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR, digitalnih agencija i produkcijskih kuća iz Srbije i regiona



Strauss Adriatic – Takmičenje „Master of coffee 2019“

Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspeh



Prvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.