Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  CAFEBAR NETWORK DIREKTNO IZ TOKIJA JAVLJA: Barmen iz Srbije Svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!

 

Na 65. IBA (International Bartenders Association) takmičenju World Cocktail Championships koji se održava u Tokiju u Japanu, dvadesetčetvorogodišnji Miloš Janošević, barmen u lokalu Bar central u ulici Kralja Petra 59 u Beogradu, osvojio je titulu Svetskog šampiona u kategoriji Bartenders Choice. Kao dobitnik ove nagrade Miloš se upisao u istoriju srpskog bartendinga, a ovo priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije (www.bar.rs) od kada se takmiči na svetskim šampionatima. 

- Osećam se fenomenalno i veoma sam ponosan što sam na svetskom takmičenju uspeo da predstavim Srbiju na pravi način i tako pokažem ostatku sveta da kod nas u zemlji rade veoma kvalitetni barmeni – ekskluzivno za Cafebar network izjavio je Miloš Janošević. 

Miloš je prilikom prezentacije svog koktela pokazao izuzetno samopouzdanje i šarmirao žiri i sve prisutne u sali sa preko 500 posmatrača. O tome kako se zaista osećao i da li je imao tremu, Miloš je rekao: 

- Iako sam dobio dosta pohvala za samu prezentaciju, moram priznati da sam bio veoma nervozan na početku. Međutim, kako je vreme odmicalo fokusirao sam se na koktel i potrudio da sve prođe u najboljem redu, što se i dogodilo! - sa ponosom je istakao Miloš Janošević. 

Miloš je prvo mesto osvojio sa koktelom Ura-nage koji je imenovao po nazivu najkomplikovanijeg zahvata u japanskoj borilačkoj veštini džudo. Njegov cilj, kako je i rekao u kratkom predstavljanju pred prezentaciju svog koktela, bio je da pokaže vrhunsku veštinu na prestižnom svetskom takmičenju, u čemu je i uspeo. U konkurenciji od deset nacionalnih prvaka, Miloš je pripremio koktel za koji je međunarodni žiri jednoglasno odlučio da je najbolji u kategoriji Bartenders Choice i time se izborio za mesto u superfinalu. Kao što je zadatak pomenute kategorije nalagao, za pripremu koktela takmičari su koristili dva sponzorska pića i jedan homemade sastojak. Miloš se odlučio za Riga black balsam i Marie Brizard liker, dok je magični homemade sastojak bio liker od maline koji je sam pravio. 

 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...