Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  CAFEBAR NETWORK DIREKTNO IZ TOKIJA JAVLJA: Barmen iz Srbije Svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!

 

Na 65. IBA (International Bartenders Association) takmičenju World Cocktail Championships koji se održava u Tokiju u Japanu, dvadesetčetvorogodišnji Miloš Janošević, barmen u lokalu Bar central u ulici Kralja Petra 59 u Beogradu, osvojio je titulu Svetskog šampiona u kategoriji Bartenders Choice. Kao dobitnik ove nagrade Miloš se upisao u istoriju srpskog bartendinga, a ovo priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije (www.bar.rs) od kada se takmiči na svetskim šampionatima. 

- Osećam se fenomenalno i veoma sam ponosan što sam na svetskom takmičenju uspeo da predstavim Srbiju na pravi način i tako pokažem ostatku sveta da kod nas u zemlji rade veoma kvalitetni barmeni – ekskluzivno za Cafebar network izjavio je Miloš Janošević. 

Miloš je prilikom prezentacije svog koktela pokazao izuzetno samopouzdanje i šarmirao žiri i sve prisutne u sali sa preko 500 posmatrača. O tome kako se zaista osećao i da li je imao tremu, Miloš je rekao: 

- Iako sam dobio dosta pohvala za samu prezentaciju, moram priznati da sam bio veoma nervozan na početku. Međutim, kako je vreme odmicalo fokusirao sam se na koktel i potrudio da sve prođe u najboljem redu, što se i dogodilo! - sa ponosom je istakao Miloš Janošević. 

Miloš je prvo mesto osvojio sa koktelom Ura-nage koji je imenovao po nazivu najkomplikovanijeg zahvata u japanskoj borilačkoj veštini džudo. Njegov cilj, kako je i rekao u kratkom predstavljanju pred prezentaciju svog koktela, bio je da pokaže vrhunsku veštinu na prestižnom svetskom takmičenju, u čemu je i uspeo. U konkurenciji od deset nacionalnih prvaka, Miloš je pripremio koktel za koji je međunarodni žiri jednoglasno odlučio da je najbolji u kategoriji Bartenders Choice i time se izborio za mesto u superfinalu. Kao što je zadatak pomenute kategorije nalagao, za pripremu koktela takmičari su koristili dva sponzorska pića i jedan homemade sastojak. Miloš se odlučio za Riga black balsam i Marie Brizard liker, dok je magični homemade sastojak bio liker od maline koji je sam pravio. 

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj



Beograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival



TOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...



Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.



Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...