Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  CAFEBAR NETWORK DIREKTNO IZ TOKIJA JAVLJA: Barmen iz Srbije Svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!

 

Na 65. IBA (International Bartenders Association) takmičenju World Cocktail Championships koji se održava u Tokiju u Japanu, dvadesetčetvorogodišnji Miloš Janošević, barmen u lokalu Bar central u ulici Kralja Petra 59 u Beogradu, osvojio je titulu Svetskog šampiona u kategoriji Bartenders Choice. Kao dobitnik ove nagrade Miloš se upisao u istoriju srpskog bartendinga, a ovo priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije (www.bar.rs) od kada se takmiči na svetskim šampionatima. 

- Osećam se fenomenalno i veoma sam ponosan što sam na svetskom takmičenju uspeo da predstavim Srbiju na pravi način i tako pokažem ostatku sveta da kod nas u zemlji rade veoma kvalitetni barmeni – ekskluzivno za Cafebar network izjavio je Miloš Janošević. 

Miloš je prilikom prezentacije svog koktela pokazao izuzetno samopouzdanje i šarmirao žiri i sve prisutne u sali sa preko 500 posmatrača. O tome kako se zaista osećao i da li je imao tremu, Miloš je rekao: 

- Iako sam dobio dosta pohvala za samu prezentaciju, moram priznati da sam bio veoma nervozan na početku. Međutim, kako je vreme odmicalo fokusirao sam se na koktel i potrudio da sve prođe u najboljem redu, što se i dogodilo! - sa ponosom je istakao Miloš Janošević. 

Miloš je prvo mesto osvojio sa koktelom Ura-nage koji je imenovao po nazivu najkomplikovanijeg zahvata u japanskoj borilačkoj veštini džudo. Njegov cilj, kako je i rekao u kratkom predstavljanju pred prezentaciju svog koktela, bio je da pokaže vrhunsku veštinu na prestižnom svetskom takmičenju, u čemu je i uspeo. U konkurenciji od deset nacionalnih prvaka, Miloš je pripremio koktel za koji je međunarodni žiri jednoglasno odlučio da je najbolji u kategoriji Bartenders Choice i time se izborio za mesto u superfinalu. Kao što je zadatak pomenute kategorije nalagao, za pripremu koktela takmičari su koristili dva sponzorska pića i jedan homemade sastojak. Miloš se odlučio za Riga black balsam i Marie Brizard liker, dok je magični homemade sastojak bio liker od maline koji je sam pravio. 

 

Share

Najnovije vesti


U dijalogu sa životom

Jovan Mrđenović

Kada je daleke 1968. golobradi dečak krenuo put Beograda iz užičkog sela Ravni tapkajući prašnjavim drumom, bio je opsednut silnim mislima i velikim uzbuđenjem. Napuštao je selo za koje ga vezuju sva saznanja i uspomene. Rođen u...



Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...