Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Donet pravilnik o standardima za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj

 

Na osnovu Zakona o turizmu, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija donelo je Pravilnik o standardima za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj. Ovim pravilnikom propisuju se standardi za kategorizaciju hotela, motela, turističkih naselja, kampova, pansiona, kuća, apartmana, soba, seoskih turističkih domaćinstava, kao i podvrsta – garni i apart hoteli. Osim toga, propisani su i posebni standardi za specijalizaciju hotela, kategorije, kao i način sticanja i promene kategorije ugostiteljskog objekta. Pravilnik određuje i da hotel koji je kategorisan sa tri i više zvezdica može da se specijalizuje i po posebnim standardima za specijalizaciju hotela u zavisnosti od usluga koje pruža - poslovni hotel, kongresni hotel, porodični hotel, sportski hotel i spa-wellness hotel. Pravilnik će se primenjivati od 15. decembra 2016, dok će odredbe ovog pravilnika za ugostiteljske objekte za koje je do dana stupanja na snagu ovog pravilnika izdat akt o razvrstavanju u kategoriju, primenjivati od dana isteka roka važnosti akta o određivanju kategorije.

 

Pravilnik možete preuzeti na linku  http://bit.ly/2dIvHM

 

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.