Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Donet pravilnik o standardima za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj

 

Na osnovu Zakona o turizmu, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija donelo je Pravilnik o standardima za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj. Ovim pravilnikom propisuju se standardi za kategorizaciju hotela, motela, turističkih naselja, kampova, pansiona, kuća, apartmana, soba, seoskih turističkih domaćinstava, kao i podvrsta – garni i apart hoteli. Osim toga, propisani su i posebni standardi za specijalizaciju hotela, kategorije, kao i način sticanja i promene kategorije ugostiteljskog objekta. Pravilnik određuje i da hotel koji je kategorisan sa tri i više zvezdica može da se specijalizuje i po posebnim standardima za specijalizaciju hotela u zavisnosti od usluga koje pruža - poslovni hotel, kongresni hotel, porodični hotel, sportski hotel i spa-wellness hotel. Pravilnik će se primenjivati od 15. decembra 2016, dok će odredbe ovog pravilnika za ugostiteljske objekte za koje je do dana stupanja na snagu ovog pravilnika izdat akt o razvrstavanju u kategoriju, primenjivati od dana isteka roka važnosti akta o određivanju kategorije.

 

Pravilnik možete preuzeti na linku  http://bit.ly/2dIvHM

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...