Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Dan prokupca

 

Prokupac, kao najznačajnija autohtona sorta Srbije, uskoro će dobiti svoj međunarodno priznat dan. Naime, u Srbiji je pokrenuta inicijativa da se 14. oktobra obeležava Dan prokupca, a osim vinarija koje ga proizvode, akciji su se odazvali i restorani, vinoteke i vinski barovi širom Srbije. Poznati restorani u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Subotici kreirali su za ovu priliku posebne jelovnike sa jelima posebno uparenim sa vinima od prokupca. Beogradski restorani koji su se uključili u akciju su: Steak&Wine Bar, Đorđe, Regal, Smokvica, Bistro du Vin i drugi. U Novom Sadu, Dan prokupca obeležava se u restoranima Piknik, Scarpetta, Zak, Terasa i u Sabbiadoro, u Zrenjaninu u Etno kućerku, na Zlatiboru u restoranu Perun, Lada Baru i restoranu Vila u hotelu Mona Zlatibor, u Kragujevcu u Wine baru Prestonica i hotelu Stari Grad. Obeležavanje Dana prokupca pokrenuli su Tomislav Ivanović, urednik sajta vinopedia i Igor Luković, somelijer i urednik Vino&Fino magazina. 

 

izvor:Vino&Fino

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...