Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Dan prokupca

 

Prokupac, kao najznačajnija autohtona sorta Srbije, uskoro će dobiti svoj međunarodno priznat dan. Naime, u Srbiji je pokrenuta inicijativa da se 14. oktobra obeležava Dan prokupca, a osim vinarija koje ga proizvode, akciji su se odazvali i restorani, vinoteke i vinski barovi širom Srbije. Poznati restorani u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Subotici kreirali su za ovu priliku posebne jelovnike sa jelima posebno uparenim sa vinima od prokupca. Beogradski restorani koji su se uključili u akciju su: Steak&Wine Bar, Đorđe, Regal, Smokvica, Bistro du Vin i drugi. U Novom Sadu, Dan prokupca obeležava se u restoranima Piknik, Scarpetta, Zak, Terasa i u Sabbiadoro, u Zrenjaninu u Etno kućerku, na Zlatiboru u restoranu Perun, Lada Baru i restoranu Vila u hotelu Mona Zlatibor, u Kragujevcu u Wine baru Prestonica i hotelu Stari Grad. Obeležavanje Dana prokupca pokrenuli su Tomislav Ivanović, urednik sajta vinopedia i Igor Luković, somelijer i urednik Vino&Fino magazina. 

 

izvor:Vino&Fino

Share