Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Glavni konsultant Mišlenovog vodiča stiže u Istru

 

Prvi Istria Gourmet festival zakazan je za 10. oktobar 2016. u staroj Tvornici duhana u Rovinju. Događaj se sastoji iz dva dela: prvi, namenjen hotelijerima, i drugi, prilagođen ugostiteljima. Na ovaj stručni skup dolaze svetski poznati kuvari iz restorana sa Mišlenovim zvezdicama. Serija od četiri stručna predavanja započinje iskustvima austrijskog hotela Loisum – tematski wine&spa hotel, zatim će Franko Lukež, gastronomski publicista održati predavanje na temu “Od bifteka s jajem do rezanog ramsteka na posteljici od rukole”. Fausto Arrighi, nekadašnji direktor, a današnji konsultant Mišlenovog vodiča predstaviće sve kriterijume za ulazak u prestižni gastronomski vodič. Za vreme trajanje festivala održaće se i tri tematske gala večere u restoranima Adriatic, Monte Mulini i Lone gde će specijalitete pripremati šefovi restorana sa Mišlenovim zvezdicama.  

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...