Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Glavni konsultant Mišlenovog vodiča stiže u Istru

 

Prvi Istria Gourmet festival zakazan je za 10. oktobar 2016. u staroj Tvornici duhana u Rovinju. Događaj se sastoji iz dva dela: prvi, namenjen hotelijerima, i drugi, prilagođen ugostiteljima. Na ovaj stručni skup dolaze svetski poznati kuvari iz restorana sa Mišlenovim zvezdicama. Serija od četiri stručna predavanja započinje iskustvima austrijskog hotela Loisum – tematski wine&spa hotel, zatim će Franko Lukež, gastronomski publicista održati predavanje na temu “Od bifteka s jajem do rezanog ramsteka na posteljici od rukole”. Fausto Arrighi, nekadašnji direktor, a današnji konsultant Mišlenovog vodiča predstaviće sve kriterijume za ulazak u prestižni gastronomski vodič. Za vreme trajanje festivala održaće se i tri tematske gala večere u restoranima Adriatic, Monte Mulini i Lone gde će specijalitete pripremati šefovi restorana sa Mišlenovim zvezdicama.  

Share