Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kuvari iz Srbije nastupiće na Kulinarskoj Olimpijadi u Nemačkoj

Sponzor Junior Chefs club-a, Metro Cash & Carry Srbija, nastavlja da podržava naše mlade kuvare. Ovog puta kompanija će biti jedan od sponzora Junior Chef Club-a na najvećem svetskom gastronomskom takmičenju, Kulinarskoj Olimpijadi, koja će se od 22. do 25. oktobra 2016. godine održati u nemačkom gradu Erfurtu. 

Talentovani kuvari imaju ogromne šanse da postignu vrhunske uspehe, samim tim što su na prethodnom velikom takmičenju - Svetskom kup-u u Luksemburgu 2014. godine, uprkos oštroj svetskoj konkurenciji osvojili bronzanu medalju. Boje Srbije ove godine braniće mladi tim među kojima su: Aleksandar Tomić, Jovan Mijušković, Aleksandra Sarić, Teodora Kosorić, Stefan Živković na čelu sa trenerima Aleksandrom Ilićem i Nikolom Biševcem.

Serbian Juniors Chefs Club se u Metro Horeca Centru uveliko vredno priprema za Olimpijadu, u okviru kojeg imaju idealne uslove za vežbu i zahvaljujući tome veće šanse da ostvare svoje ambicije, a to je osvajanje neke od medalja.

Mnogi uspesi mladih kulinarskih nada zabeleženi su u tekućoj godini na međunarodnim turnirima, među njima mladi kuvar Jovan Tomović (17) koji je na internacionalnom kulinarskom kupu u Rumuniji osvojio čak sedam medalja i pehar, pored njega uspešni su bili i kuvar Uroš Bolić koji je osvojio zlatno odličje na Balkanskom kulinarskom kupu u Bugarskoj, a Teodora Kosorić (21) iz Beograda, pored brojnih uspeha 2014. godine osvojila je titulu Najbolji mladi kuvar Srbije.

Ovo prestižno takmičenje održava se svake četvrte godine i to od 1900. Na 22. Kulinarskoj Olimpijadi naš tim takmičiće se sa najboljim šefovima iz preko 60 zemalja sveta.  

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...