Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kuvari iz Srbije nastupiće na Kulinarskoj Olimpijadi u Nemačkoj

Sponzor Junior Chefs club-a, Metro Cash & Carry Srbija, nastavlja da podržava naše mlade kuvare. Ovog puta kompanija će biti jedan od sponzora Junior Chef Club-a na najvećem svetskom gastronomskom takmičenju, Kulinarskoj Olimpijadi, koja će se od 22. do 25. oktobra 2016. godine održati u nemačkom gradu Erfurtu. 

Talentovani kuvari imaju ogromne šanse da postignu vrhunske uspehe, samim tim što su na prethodnom velikom takmičenju - Svetskom kup-u u Luksemburgu 2014. godine, uprkos oštroj svetskoj konkurenciji osvojili bronzanu medalju. Boje Srbije ove godine braniće mladi tim među kojima su: Aleksandar Tomić, Jovan Mijušković, Aleksandra Sarić, Teodora Kosorić, Stefan Živković na čelu sa trenerima Aleksandrom Ilićem i Nikolom Biševcem.

Serbian Juniors Chefs Club se u Metro Horeca Centru uveliko vredno priprema za Olimpijadu, u okviru kojeg imaju idealne uslove za vežbu i zahvaljujući tome veće šanse da ostvare svoje ambicije, a to je osvajanje neke od medalja.

Mnogi uspesi mladih kulinarskih nada zabeleženi su u tekućoj godini na međunarodnim turnirima, među njima mladi kuvar Jovan Tomović (17) koji je na internacionalnom kulinarskom kupu u Rumuniji osvojio čak sedam medalja i pehar, pored njega uspešni su bili i kuvar Uroš Bolić koji je osvojio zlatno odličje na Balkanskom kulinarskom kupu u Bugarskoj, a Teodora Kosorić (21) iz Beograda, pored brojnih uspeha 2014. godine osvojila je titulu Najbolji mladi kuvar Srbije.

Ovo prestižno takmičenje održava se svake četvrte godine i to od 1900. Na 22. Kulinarskoj Olimpijadi naš tim takmičiće se sa najboljim šefovima iz preko 60 zemalja sveta.  

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...