Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Hotel Bristol ostaje vojni

Hotel Bristol, spomenik kulture Beograda, najverovatnije će ostati u sastavu Ministarstva odbrane, za razliku od zgrade Iskre i prodajnog salona Simpa koji su eksproprijacijom pripali Republici Srbiji i gradu Beogradu, da bi kasnije bili preneti u vlasništvo preduzeća Beograd na vodi. Predstavnici Beograda na vodi nedavno su premeravali ovo zdanje staro više od 100 godina.

- Predstavnici preduzeća Beograd na vodi i Kompanije Eagle hills obraćali su se početkom godine Ministarstvu odbrane sa molbom da im se omogući vizuelni pregled unutrašnje konstrukcije objekta i mreža u hotelu. Do kraja maja 2016. izmereni su i gabariti objekta - navode iz Ministarstva odbrane i dodaju da se hotel Bristol i dalje vodi kao perspektivan objekat, koji je neophodan sistemu odbrane, te da se ne nadaju eksproprijaciji.

Bristol je podignut kao zgrada Osiguravajućeg i kreditnog društva Beogradske zadruge između 1910. i 1912. godine. Sagrađen je u duhu klasicizma, prema projektu Nikole Nestorovića i predstavlja jedan od prvih velikih modernih beogradskih hotela. Danas ima 53 sobe i 11 apartmana.

Share

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.