Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Hotel Bristol ostaje vojni

Hotel Bristol, spomenik kulture Beograda, najverovatnije će ostati u sastavu Ministarstva odbrane, za razliku od zgrade Iskre i prodajnog salona Simpa koji su eksproprijacijom pripali Republici Srbiji i gradu Beogradu, da bi kasnije bili preneti u vlasništvo preduzeća Beograd na vodi. Predstavnici Beograda na vodi nedavno su premeravali ovo zdanje staro više od 100 godina.

- Predstavnici preduzeća Beograd na vodi i Kompanije Eagle hills obraćali su se početkom godine Ministarstvu odbrane sa molbom da im se omogući vizuelni pregled unutrašnje konstrukcije objekta i mreža u hotelu. Do kraja maja 2016. izmereni su i gabariti objekta - navode iz Ministarstva odbrane i dodaju da se hotel Bristol i dalje vodi kao perspektivan objekat, koji je neophodan sistemu odbrane, te da se ne nadaju eksproprijaciji.

Bristol je podignut kao zgrada Osiguravajućeg i kreditnog društva Beogradske zadruge između 1910. i 1912. godine. Sagrađen je u duhu klasicizma, prema projektu Nikole Nestorovića i predstavlja jedan od prvih velikih modernih beogradskih hotela. Danas ima 53 sobe i 11 apartmana.

Share

Najnovije vesti


Trieste Coffee Experts 2019

Za zaposlene u italijanskom sektoru kafe već je postala tradicija da se svake druge godine sastaju u sedištu Bazzara Espresso na samitu Trieste Coffee Experts, koji organizuju braća Bazzara, idejni tvorci tog događaja, vlasnici italijanske...Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima

CAMPARI MASTERCLASS I NEZABORAVNA ŽURKA U SRCU BEOGRADA

Svetski poznati barmen Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima u okviru Campari Unlock the Unexpected žurkeOtvoren konkurs za nagrade #kaktus2019!

O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR, digitalnih agencija i produkcijskih kuća iz Srbije i regionaStrauss Adriatic – Takmičenje „Master of coffee 2019“

Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspehPrvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.