Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Red Bull zaradio 500 miliona evra

Austrijski brend Red Bull ostvario je u prošloj godini rekordni poslovni rezultat, najbolji od početka poslovanja. Iz godišnjeg obrta u visini od 3,2 milijarde evra, što je za 20 odsto više nego 2014, ostvarena je neto dobit posle poreza od 500,1 miliona evra, što je rast od 35 odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

Ditrih Matešic, osnivač Red Bulla, u čijem vlasništvu je 49 odsto preduzeća i njegovi tajlandski partneri Kaleo i Kalerm Juvidia nameravaju sebi samo da isplate samo polovinu dobiti, dok će ostatak ostati u firmi. To znači da će Matešic ove godine, na osnovu dividendi, imati primanja u visini od 123 miliona evra.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...