Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  A od kuma – pasulj!

 

Međunarodni Bean festival i ove godine, održava se na Salašu 137 na Čeneju. Ova manifestacija postoji već dvanaest godina i promoviše pasulj, jedno od najomiljenijih jela u Srbiji. Nakon svečanog otvaranja, u okviru kulturno-umetničkog programa nastupili su Inkluzivni hor Ison, Đorđe Čavić, Todor Maletin i Miša Blizanac i folklorni ansambl. Na takmičenju u kuvanju pasulja učesvovalo je 70 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Italije i Škotske. Najbolji pasulj skuvali su “Kumovi” iz Futoga koji su osvojili 50.000 dinara, drugo mesto pripalo je ekipi Maks iz Novog Sada, a treće timu Grafo Bogdanov. 

 

Share

Najnovije vesti


Ugostitelj prodaje biznis za 12.500 evra

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate! Prvi ovogodišnji SAM Wine Club

U dobroj atmosferi, nazdravilo se poslovnim uspesima i rezultatima GI Group-e.Jump INN slavi 4. rođendan!

Od otvaranja do danas ugostio je više od 65 hiljada gostiju iz svih delova sveta.