Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  A od kuma – pasulj!

 

Međunarodni Bean festival i ove godine, održava se na Salašu 137 na Čeneju. Ova manifestacija postoji već dvanaest godina i promoviše pasulj, jedno od najomiljenijih jela u Srbiji. Nakon svečanog otvaranja, u okviru kulturno-umetničkog programa nastupili su Inkluzivni hor Ison, Đorđe Čavić, Todor Maletin i Miša Blizanac i folklorni ansambl. Na takmičenju u kuvanju pasulja učesvovalo je 70 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Italije i Škotske. Najbolji pasulj skuvali su “Kumovi” iz Futoga koji su osvojili 50.000 dinara, drugo mesto pripalo je ekipi Maks iz Novog Sada, a treće timu Grafo Bogdanov. 

 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...