Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Airbnb se izvinio zbog diskriminacije

Kompanija Airbnb koja posreduje na internetu u izdavanju stanova i soba izvinila se zbog spore reakcije na optužbe za rasizam i objavila novu politiku za borbu protiv diskriminacija, koja obuhvata i smanjenje značaja fotografije pri rezervacijama. 

Na društvenim medijima s heštagom AirbnbWhileBlack pojavili su se navodi da je crncima rečeno da stanovi ili sobe nisu dostupni za određene datuma da bi nekoliko dana kasnije ponovo bili oglašeni.

- Bili smo veoma spori u rešavanju tog problema i zbog toga mi je žao - rekao je direktor Airbnb-ija Brajan Česki.

Nova mera blokade datuma, koja će biti sprovedena u prvoj polovini sledeće godine, trebalo bi da spreči vlasnike da diskirmišu određene grupe lažnim navodima da je njihova imovina već zauzeta.

Ipak, Airbnb nije ispunio zahtev kritičara da se iz profila potpuno uklone slike kako vlasnici stanova ne bi odbili goste na osnovu njihovog izgleda, uz obrazloženje da su fotografije važna bezbednosna mera koja omogućava vlasnicima da prepoznaju svoje goste.

Share

Najnovije vesti


Ugostitelj prodaje biznis za 12.500 evra

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate! Prvi ovogodišnji SAM Wine Club

U dobroj atmosferi, nazdravilo se poslovnim uspesima i rezultatima GI Group-e.Jump INN slavi 4. rođendan!

Od otvaranja do danas ugostio je više od 65 hiljada gostiju iz svih delova sveta.