Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Airbnb se izvinio zbog diskriminacije

Kompanija Airbnb koja posreduje na internetu u izdavanju stanova i soba izvinila se zbog spore reakcije na optužbe za rasizam i objavila novu politiku za borbu protiv diskriminacija, koja obuhvata i smanjenje značaja fotografije pri rezervacijama. 

Na društvenim medijima s heštagom AirbnbWhileBlack pojavili su se navodi da je crncima rečeno da stanovi ili sobe nisu dostupni za određene datuma da bi nekoliko dana kasnije ponovo bili oglašeni.

- Bili smo veoma spori u rešavanju tog problema i zbog toga mi je žao - rekao je direktor Airbnb-ija Brajan Česki.

Nova mera blokade datuma, koja će biti sprovedena u prvoj polovini sledeće godine, trebalo bi da spreči vlasnike da diskirmišu određene grupe lažnim navodima da je njihova imovina već zauzeta.

Ipak, Airbnb nije ispunio zahtev kritičara da se iz profila potpuno uklone slike kako vlasnici stanova ne bi odbili goste na osnovu njihovog izgleda, uz obrazloženje da su fotografije važna bezbednosna mera koja omogućava vlasnicima da prepoznaju svoje goste.

Share

Najnovije vesti


Fuzetea je novi ledeni čaj

Vredan preko milijardu američkih dolara, jedan je od najuspešnijih brendova kompanije Coca-ColaLegendarni Green Velvet stiže u Hangar

Izgleda da je Lovefest ove godine odlučio da ne prestaje sa iznenađenjima sve do avgusta i dvanaestog izdanja čuvenog festivala iz Vrnjačke Banje.Svi bi da rade u Hiltonu

Krajem decembra, među ugostiteljima u Beogradu, pored dočeka Nove godine, glavna tema bila je “posao u beogradskom Hiltonu”.Znate li šta je EU Cappuccino indeks?

Novi indeks pod nazivom EU Cappuccino rangira države članice Evropske unije na osnovu toga koliko građane košta kafa s mlekom.Rekordan broj turista u Skadarliji

Od početka 2018. godine do dočeka Srpske nove godine, Skadarliju je posetio rekordan broj stranih i domaćih turista.