Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Airbnb se izvinio zbog diskriminacije

Kompanija Airbnb koja posreduje na internetu u izdavanju stanova i soba izvinila se zbog spore reakcije na optužbe za rasizam i objavila novu politiku za borbu protiv diskriminacija, koja obuhvata i smanjenje značaja fotografije pri rezervacijama. 

Na društvenim medijima s heštagom AirbnbWhileBlack pojavili su se navodi da je crncima rečeno da stanovi ili sobe nisu dostupni za određene datuma da bi nekoliko dana kasnije ponovo bili oglašeni.

- Bili smo veoma spori u rešavanju tog problema i zbog toga mi je žao - rekao je direktor Airbnb-ija Brajan Česki.

Nova mera blokade datuma, koja će biti sprovedena u prvoj polovini sledeće godine, trebalo bi da spreči vlasnike da diskirmišu određene grupe lažnim navodima da je njihova imovina već zauzeta.

Ipak, Airbnb nije ispunio zahtev kritičara da se iz profila potpuno uklone slike kako vlasnici stanova ne bi odbili goste na osnovu njihovog izgleda, uz obrazloženje da su fotografije važna bezbednosna mera koja omogućava vlasnicima da prepoznaju svoje goste.

Share

Najnovije vesti


Isprobajte najbolji šampanjac na svetu!

Vrhunska vina, prestižna pića i destilati drugi put pred srpskom publikom, u ekskluzivnom okruženju salona Wine MartInspirativni događaji na sajmu ProWein 2019 (17-19. mart)

Diseldorf će u martu po 25. put biti domaćin vinskoj industriji sveta. Na najznačajnijem sajmu vina i alkoholnih pića ProWein 2019 od 17. do 19. marta u deset izložbenih hala oko 6.800 izlagača prezentovaće vinske regije iz svih krajeva sveta....Otvoreni sajmovi turizma, vina i ugostiteljstva

Ljajić: Cilj je 1,7 milijardi dolara od turizma u 2019.Jubilarni 25. ProWein

Jubilarni 25. ProWein (17-19. mart): 25 godina uspeha. U martu sajam ProWein slavi svoju 25-godišnjicu postojanja. Tokom 25 godina duge istorije ProWein je zabeležio enormni porastBakšiš naš nasušni

 Bakšiš među ugostiteljima poprima poruku pripovetke Tamni vilajet – ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se...