Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Skoro milion noćenja u Beogradu

Beograd je u julu posetilo 84.070 turista, što je za oko 15 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, dok je za prvih sedam meseci zabeleženo skoro milion noćenja, saopšteno je iz Turističke organizacije grada. U srpskoj prestonici u julu je bilo 73.048 stranih gostiju, što je za 16 odsto više nego lane, kao i 11.022 domaćih, odnosno 13 odsto više nego u julu 2015. Najbrojniji gosti u julu bili su iz Turske, Nemačke, Grčke, Rumunije i Bugarske. Ukupan broj ostvarenih noćenja u prvih sedam meseci je 990.732 što odgovara uvećanju od 9 odsto.

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...