Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Obroci po Ajurvedskim principima

 

Jednodevna interaktivna radionica vegetarijanskog kuvanja zakazana je za 11. septembar 2016. Održaće se u joga studiju Bhakti Hub u Beogradui, a završiti sa delikatesnim obrokom za sve učesnike. Radionicu će voditi Marija Kojčinović, vege šef i ljubitelj filozofije hrane, dok će učesnici učiti da pripremaju Katchori – pecivo punjeno začinjenim dalom i zelenim mangom, Dal Makhani – ljuta čorba od crnog pasulja, jelo od grilovanih patlidžana sa jogurtom, Nan – kućnu varijantu indisjkog hleba, Čatni – slatko-ljuto jelo od kruški i urmi i sirov kolač od malina i kokosovog ulja. Svi vege obroci koji će se pripremati su zasnovani na generalnim principima drevne vedske nauke o zdravom životu – Ajurvede. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...