Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Fejsbuk post doveo 500 ljudi u restoran

Sve je počelo krajem avgusta kada je Kolin ušao u jedno prijatno mesto pod nazivom Whitbie’s Fish & Chips, u Letbridžu, u Kanadi. Iznenadio se kada je video da je samo jedna osoba bila u restoranu –sedamdesetogodišnji vlasnik Džon MekMilan. 

Ros je poručio specijalitet od ribe iverak i zapazio da je mesto prilično čisto i uredno. Kolin je zatim pitao vlasnika, Džona, kako mu ide posao, i uznemirio ga je odgovor starijeg gospodina -Nije mogao da privuče mušterije već duže vreme, i nije mogao ni sebi da isplati platu.

Ros mu je ponudio pomoć u reklamiranju restorana i objavio post na svom Fejsbuk profilu, koji je Džonovom restoranu doneo stotine mušterija.

Već posle nekoliko dana Whitbie’s je imao 400 mušterija, a prošlog petka je ta brojka porasla na preko 500. Reklama na Kolinovoj stranici koja je imala oko 8.000 šerova, glasila je:

-Danas sam po prvi put posetio Whitbie’s Fish & Chips, u kome je bio samo jedan sedamdesetogodišnji gospodin, vlasnik restorana. Pitao sam ga kako ide posao, i rekao je da na kraju dana ne može sebi ni platu da isplati. To me je uznemirilo. Želeo bih da ljudima ide dobro, pogotovo tom sedamdesetogodišnjaku. Vlasnik je veoma uglađeni gospodin, zato pozivam sve u Letbridžu da šeruju ovaj post i podrže vrednog čoveka, koji to zaista zaslužuje.

Share

Najnovije vesti


U dijalogu sa životom

Jovan Mrđenović

Kada je daleke 1968. golobradi dečak krenuo put Beograda iz užičkog sela Ravni tapkajući prašnjavim drumom, bio je opsednut silnim mislima i velikim uzbuđenjem. Napuštao je selo za koje ga vezuju sva saznanja i uspomene. Rođen u...



Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...