Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Nagrade za Tikveš vina i u Kini

 

Na ovogodišnjem China Vine & Spirits vinskom takmičenju održanom u Hong Kongu, tri Tikveš vina osvojila su medalje. U konkurenciji više od 5.000 globalnih vinskih brendova, zlatnu medalju osvojilo je crveno terroir vino Barovo iz 2013. i belo vino Alexandria cuvee 2015, dok je crveno vino Alexandria cuvee iz 2014. dobilo je srebrnu medalju. Karakteristika ovog renomiranog vinskog takmičenja je da su medalje za najbolje vina dobijene od vinskih sudija koji su predstavnici najvećih uvoznika vina, restorana, hotela, specijalizovanih prodavnica i maloprodajnih lanaca u Kini, koji tačno znaju šta žele potrošači na kineskom tržištu. 

- Napravili smo zaista veliki uspeh u Kini. Činjenica je da je ovo takmičenje nagrađeno od strane onih koji prave vino i naručuju i zato nas ohrabruje da ove osvojene medalje imaju veliki značaj u povećanju plasmana naših vina na kinesko tržište – objasnio je generalni direktor vinarije Tikveš, Igor Ilievski, dodajući da očekuje da će ove nagrade otvoriti vrata na kineskom tržištu i drugim kvalitetnim vinima iz regiona.

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...