Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Nagrade za Tikveš vina i u Kini

 

Na ovogodišnjem China Vine & Spirits vinskom takmičenju održanom u Hong Kongu, tri Tikveš vina osvojila su medalje. U konkurenciji više od 5.000 globalnih vinskih brendova, zlatnu medalju osvojilo je crveno terroir vino Barovo iz 2013. i belo vino Alexandria cuvee 2015, dok je crveno vino Alexandria cuvee iz 2014. dobilo je srebrnu medalju. Karakteristika ovog renomiranog vinskog takmičenja je da su medalje za najbolje vina dobijene od vinskih sudija koji su predstavnici najvećih uvoznika vina, restorana, hotela, specijalizovanih prodavnica i maloprodajnih lanaca u Kini, koji tačno znaju šta žele potrošači na kineskom tržištu. 

- Napravili smo zaista veliki uspeh u Kini. Činjenica je da je ovo takmičenje nagrađeno od strane onih koji prave vino i naručuju i zato nas ohrabruje da ove osvojene medalje imaju veliki značaj u povećanju plasmana naših vina na kinesko tržište – objasnio je generalni direktor vinarije Tikveš, Igor Ilievski, dodajući da očekuje da će ove nagrade otvoriti vrata na kineskom tržištu i drugim kvalitetnim vinima iz regiona.

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...