Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Splavovi nemaju saglasnost zavoda

Republički zavod za zaštitu spomenika kulture saopštio je da su splavovi i restorani u priobalju Kalemegdana i kod Kule Nebojša postavljeni bez saglasnosti te ustanove.

Za postavljanje splavova na potezu od Brankovog mosta do Ušća nadležan je Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, dok je za priobalje Beogradske tvrđave kao nepokretno kulturno dobro od izuzetnog značaja, nadležan Republički zavod.

U Republičkom zavodu za zaštitu spomenika rekli su da nadležne opštinske, gradske i republičke inspekcijske službe treba da reaguju u slučaju svih nelegalno izvedenih radova i postavljenih objekta.

Kako su naveli u Republičkom zavodu, o objektima poput restorana kod Nebojša kule Uprava grada Beograda nije tražila mišljenje tog zavoda uprkos tome što je priobalje Beogradske tvrđave u njegovoj nadležnosti.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je ranije da čeka mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda o sve većem broju nelegalnih plovnih objekata - restorana kod Nebojša kule.

On je rekao da je problem postavljenih splavova od Brankovog mosta ka Ušću veoma kompleksan i da zahteva izmene i dopune Zakona o vodama, što je grad Beograd inicirao da bi preuzeo nadležnost nad tim splavovima.

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...