Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Obilićev i Topličin venac zone ugostiteljstva

Pešačka zona Knez Mihailove ulice proširena je za deo Zmaj Jovine ulice, između Čika Ljubine i Vasine. Tokom popravljanja Zmaj Jovine obavljene su i određene prepravke u Čika Ljubinoj, tako da ovaj deo centra grada postaje jedan mali trg.

Uskoro će početi i radovi na popločavanju Obilićevog venca, deo od garaže do Ulice carice Milice, a posle toga i popločavanje Sremske ulice. Potom slede i radovi u Ulici maršala Birjuzova, koja će biti jedini prilaz garaži na Obilićevom vencu.

– Na taj način pešačka zona Knez Mihailove ulice dobija četiri funkcionalne celine – Knez Mihailovu, koja će biti ulica trgovine, potom bočne ulice uključujući Obilićev i Topličin venac, koje će biti zone ugostiteljstva, Vasinu ulicu, koja će se raditi 2017. i 2018. godine i biti ulica kulture, te konačno Kosančićev venac koji će, kao i danas, ostati dominantna kulturno-istorijska celina – rekao je glavni gradski urbanista Milutin Folić. 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...