Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Londonom vlada noćni car

Broj noćnih klubova u Londonu je prepolovljen, pa su se gradske vlasti dosetile kako da ožive noćnu scenu. Tako su odlučili da raspišu konkurs za radno mesto koje će za cilj imati da pospešuje kulturu noćnog života I da doprinosi ekonomiji.

Na zvaničnom sajtu londonske gradske uprave raspisan je oglas za noćnog cara. U opisu radnog mesta navodi se radno vreme od 2,5 dana nedeljno -od petka uveče do ponedeljka.

Rast cena nekretnina, glomazna birokratija, nezadovoljni komšiluk, učinili su da se broj noćnih klubova u čitavoj Velikoj Britaniji prepolovi u poslednjoj deceniji. Prema zvaničnim podacima, u 2015. ih je bilo 1.733 u odnosu na 3.144 u 2005. Od tog broja, 35 odsto ih je pozatvarano u Londonu.

Kontroverzni Boris Džonson, britanski ministar inostranih poslova u novoj vladi pokrenuo je Komisiju za noćni život dok je još bio gradonačelnik Londona, a ova Komisija ima zadatak da tokom šest mesci istraživanja utvrdi koji su sve tačno razlozi za polako gašenje nekada čuvenog noćnog života u engleskoj prestonici. 

Za vreme Džonsonovog mandata bilo je i predloga da se ustanovi institucija noćnog gradonačelnika, po ugledu na Amsterdam i San Francisko. Po svoj prilici, aktuelni gradonačelnik Londona, Sadik Kan, odlučio je da prihvati ovaj predlog, ali mu je, pritom, dodelio nešto bombastičnije ime -car. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...