Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Londonom vlada noćni car

Broj noćnih klubova u Londonu je prepolovljen, pa su se gradske vlasti dosetile kako da ožive noćnu scenu. Tako su odlučili da raspišu konkurs za radno mesto koje će za cilj imati da pospešuje kulturu noćnog života I da doprinosi ekonomiji.

Na zvaničnom sajtu londonske gradske uprave raspisan je oglas za noćnog cara. U opisu radnog mesta navodi se radno vreme od 2,5 dana nedeljno -od petka uveče do ponedeljka.

Rast cena nekretnina, glomazna birokratija, nezadovoljni komšiluk, učinili su da se broj noćnih klubova u čitavoj Velikoj Britaniji prepolovi u poslednjoj deceniji. Prema zvaničnim podacima, u 2015. ih je bilo 1.733 u odnosu na 3.144 u 2005. Od tog broja, 35 odsto ih je pozatvarano u Londonu.

Kontroverzni Boris Džonson, britanski ministar inostranih poslova u novoj vladi pokrenuo je Komisiju za noćni život dok je još bio gradonačelnik Londona, a ova Komisija ima zadatak da tokom šest mesci istraživanja utvrdi koji su sve tačno razlozi za polako gašenje nekada čuvenog noćnog života u engleskoj prestonici. 

Za vreme Džonsonovog mandata bilo je i predloga da se ustanovi institucija noćnog gradonačelnika, po ugledu na Amsterdam i San Francisko. Po svoj prilici, aktuelni gradonačelnik Londona, Sadik Kan, odlučio je da prihvati ovaj predlog, ali mu je, pritom, dodelio nešto bombastičnije ime -car. 

Share

Najnovije vesti


Fuzetea je novi ledeni čaj

Vredan preko milijardu američkih dolara, jedan je od najuspešnijih brendova kompanije Coca-ColaLegendarni Green Velvet stiže u Hangar

Izgleda da je Lovefest ove godine odlučio da ne prestaje sa iznenađenjima sve do avgusta i dvanaestog izdanja čuvenog festivala iz Vrnjačke Banje.Svi bi da rade u Hiltonu

Krajem decembra, među ugostiteljima u Beogradu, pored dočeka Nove godine, glavna tema bila je “posao u beogradskom Hiltonu”.Znate li šta je EU Cappuccino indeks?

Novi indeks pod nazivom EU Cappuccino rangira države članice Evropske unije na osnovu toga koliko građane košta kafa s mlekom.Rekordan broj turista u Skadarliji

Od početka 2018. godine do dočeka Srpske nove godine, Skadarliju je posetio rekordan broj stranih i domaćih turista.