Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Nagrade za sireve

 

Konkurs za dodelu nagrada za sireve World Cheese Awards traje do 11. oktobra, a ceromonija dodele zakazana je za 16. novembar 2016. u San Sebastijanu, u Španiji. Ovo je najveće takmičenje na svetu za sireve koje svake godine okuplja učesnike iz gotovo svih zemalja sveta, a prema rečima organizatora, ove godine očekuje se i do hiljadu učesnika više nego prethodne. Događaj je otvoren za sve ljubitelje sireva, kao i proizvođače hrane, i na njemu će biti predstavljeni sirevi iz više od 30 zemalja. Najbolji sirevi biće nagrađeni bronzanom, srebrnom i zlatnom medaljom, dok će najbolji sir poneti titulu “Super Gold”. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...