Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sladoled od smrdljivog sira

 

Nedavno je za sladoledom napravljenim od smrdljivog sira nastala prava pomama u mestu Loštice, u Češkoj. Proizvodi se od tradicionalne Tvaružke, zrelog žućkastog sira koji je 2010. dobio oznaku zaštićenog geografskog porekla, a bez obzira što je napravljen od sira, ovaj sladoled nije slan. U njega se dodaje šećer zbog ravnoteže ukusa, dok se miris sira gubi usled niske temperature. Idejni tvorac i proizvođač ovog sladoleda je Roman Cincara koji je nakon što je prodao 400 porcija za vikend, podneo zahtev za njegovo patentiranje. 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...