Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Bez muzike u radijusu do 200 m

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, u septembru će biti doneta odluka o zabrani puštanja muzike iz ugostiteljskih objekata u radijusu od 150 do 200 metara od stambenog objekta.

- Građani su potpuno u pravu kada se žale na buku i to je jedan od razloga zbog kojeg ćemo promeniti gradsku odluku koja sada zabranjuje restoranima i kafićima koji su u stambenim zgradama da puštaju muziku posle 23 sata radnim danom i nakon 24 sata vikendom - rekao je Vesić, komentarišući protest stanara Cetinjske i nekoliko okolnih ulica u Beogradu zbog buke iz lokala koji se nalaze u krugu bivšeg BIP-a. 

On je najavio da bi se na sednici Skupštine grada, najverovatnije do 10. septembra, mogla promeniti odluka, čime bi zabrana emitiovanja muzike važila u krugu od 150 do 200 metara u okolini stambenih zgrada. 

- Time će trajno biti rešen problem Cetinjske, ali neće biti trajno rešen problem buke u gradu. Da bi se to desilo potrebno je da se promeni čitav niz zakonskih propisa kao što su zakoni o buci i vodama - rekao je Vesić, podsetivši da grad jeste inicirao promenu Zakona o buci. 

Izmenama tog zakona, kako je objasnio, grad bi dobio ovlašćenja da zatvara objekte koji ne poštuju propise, što sada ne može da radi, a uz to bi bio usvojen i pravilnik koji bi jasno definisao kakvu zaštitu od buke moraju da imaju ugostiteljski objekti. 

 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...