Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Bez muzike u radijusu do 200 m

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, u septembru će biti doneta odluka o zabrani puštanja muzike iz ugostiteljskih objekata u radijusu od 150 do 200 metara od stambenog objekta.

- Građani su potpuno u pravu kada se žale na buku i to je jedan od razloga zbog kojeg ćemo promeniti gradsku odluku koja sada zabranjuje restoranima i kafićima koji su u stambenim zgradama da puštaju muziku posle 23 sata radnim danom i nakon 24 sata vikendom - rekao je Vesić, komentarišući protest stanara Cetinjske i nekoliko okolnih ulica u Beogradu zbog buke iz lokala koji se nalaze u krugu bivšeg BIP-a. 

On je najavio da bi se na sednici Skupštine grada, najverovatnije do 10. septembra, mogla promeniti odluka, čime bi zabrana emitiovanja muzike važila u krugu od 150 do 200 metara u okolini stambenih zgrada. 

- Time će trajno biti rešen problem Cetinjske, ali neće biti trajno rešen problem buke u gradu. Da bi se to desilo potrebno je da se promeni čitav niz zakonskih propisa kao što su zakoni o buci i vodama - rekao je Vesić, podsetivši da grad jeste inicirao promenu Zakona o buci. 

Izmenama tog zakona, kako je objasnio, grad bi dobio ovlašćenja da zatvara objekte koji ne poštuju propise, što sada ne može da radi, a uz to bi bio usvojen i pravilnik koji bi jasno definisao kakvu zaštitu od buke moraju da imaju ugostiteljski objekti. 

 

Share