Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Mišlenova zvezdica za tezgu

 

Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle prva je tezga na svetu koja je osvojila Mišlenovu zvezdicu. Vlasnik tezge i glavni kuvar je Čan Hong Meng iz Singapura, i njegova piletina je toliko ukusna da ljudi čekaju i po tri sata da bi je probali. Piletina u soja sosu je, razume se, i najprodavanije jelo, i košta samo 1, 5 dolar. Tezga je otvorena 2009. godine u kineskoj četvrti u Singapuru i od otvaranja do danas Čan nijednom nije podizao cene. 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...