Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zbog dugova rasprodaju hotele

MMF traži da železničari svoje stare dugove koji se procenjuju na blizu 300 miliona evra, moraju da namire iz sopstvene kase. Pošto je ona prazna, prinuđeni su da rasprodaju imovinu koja nije u direktnoj funkciji obavljanja saobraćaja. Zato će hoteli železničara u Vrnjačkoj i Vranjskoj banji i hotel Beograd u Beogradu, najverovatnije otići na doboš.

Ti hoteli su nakon deobnog bilansa pripali Infrastrukturi Srbije, preduzeću u okviru Železnica, koje nema novca za njihovo održavanje i renoviranje, jer neki od njih, poput hotela Beograd, zahtevaju obimne radove. Zato je načelno dogovoreno da se i ovi objekti prodaju. Pored njih, prodaće se i druga imovina, poput restorana, stanova, zemljišta, vozova, lokomotiva, sve ono za šta je nedavno utvrđeno da nije evidentirano, a procenjeno je da vredi oko 100 miliona evra.

– Infrastruktura nema novac za ulaganje u objekte koji nisu u funkciji saobraćaja, uključujući i ugostiteljske i hotelske komplekse. Konačnu odluku o sudbini i hotela i druge imovine doneće nova vlada – izjavio je direktor Infrastrukture Dušan Garibović.

 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...