Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zbog dugova rasprodaju hotele

MMF traži da železničari svoje stare dugove koji se procenjuju na blizu 300 miliona evra, moraju da namire iz sopstvene kase. Pošto je ona prazna, prinuđeni su da rasprodaju imovinu koja nije u direktnoj funkciji obavljanja saobraćaja. Zato će hoteli železničara u Vrnjačkoj i Vranjskoj banji i hotel Beograd u Beogradu, najverovatnije otići na doboš.

Ti hoteli su nakon deobnog bilansa pripali Infrastrukturi Srbije, preduzeću u okviru Železnica, koje nema novca za njihovo održavanje i renoviranje, jer neki od njih, poput hotela Beograd, zahtevaju obimne radove. Zato je načelno dogovoreno da se i ovi objekti prodaju. Pored njih, prodaće se i druga imovina, poput restorana, stanova, zemljišta, vozova, lokomotiva, sve ono za šta je nedavno utvrđeno da nije evidentirano, a procenjeno je da vredi oko 100 miliona evra.

– Infrastruktura nema novac za ulaganje u objekte koji nisu u funkciji saobraćaja, uključujući i ugostiteljske i hotelske komplekse. Konačnu odluku o sudbini i hotela i druge imovine doneće nova vlada – izjavio je direktor Infrastrukture Dušan Garibović.

 

Share