Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Niš dobio novi hotel

Hotel raspolaže sa 50 soba, ali će do kraja godine kapaciteti biti povećani na 78 soba i apartmana. Do kraja godine hotel će dobiti i spa centar.

New City Hotel ranije je bio u vlasništva Srbijaturista i nosio je naziv hotel Niš, ali je godinama bio zatvoren, najpre zbog finansijskih pošteškoća u kojima se nalazio Srbijaturist, a potom zbog dugog sudskog spora ove firme sa firmom Uniworld čiji je vlasnik Srba Ilić.

Poznati američki biznismen srpskog porekla je na sudu dobio hotel, ali ga je na sudu i izgubio.

U martu ove godine sud u Nišu je, na osnovu duga za renoviranje hotela, oduzeo hotel kompaniji Uniworld i dodelio ga kompaniji Novice Tončeva.

Uniworld je dugovao za renoviranje Granda 180 miliona dinara i 520.000 evra, a presuda o dodeli hotela Tončevljevoj firmi usledila je posle dva neuspela pokušaja prodaje na licitaciji.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...