Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Duh Italije u centru Pariza

Vlasnik restorana Amici Miei, Gian Paolo Sotgiu, koji već 30 godina u prestonici Francuske pokušava da prenese originalne ukuse italijanske kuhinje, rešio je da napravi zanatsko pivo koje se savršeno slaže uz jela koje služi. Iako se u Francuskoj tradicionalno pije vino, mladi sve češče uz picu naručuju piva, pa je zato nastala ideja da se napravi Schiuma (It: pena), pivo napravljeno od najfinijih italijanskih sastojaka, ali uz znanje najboljih belgijskih pivara.

U narednom broju CafeBar Network magazina ne propustite tekst o ovom sicilijanskom pica-majstoru koji je uspeo da ispred njegovog restorana u Parizu u redu čekaju poznate ličnosti i da turisti neretko pođu put Francuske samo da bi ciljano jeli njegove specijalitete.

 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...