Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Big Mek nestao usled ekonomske krize

Američki lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da je prestao da prodaje Big Mekove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.

- U Mekdonaldsu Venezuela radimo na rešavanju ove privremene situacije. Zajedno sa našim dobavljačem razmatramo najbolje opcije koje bi nam omogućile da i dalje nudimo kvalitetne proizvode, - navodi se u saopštenju kompanije.

Detalji o razlogu obustave prodaje hamburgara nisu dati. Venecuelanski mediji izveštavaju da Mekdonalds više nije u mogućnosti da nabavlja tanke kriške hleba kojim se razdvajaju dve pljeskavice u sendviču.

U Mekovim restoranima i dalje služe druge proizvode sa menija, a prošle godine je,  takođe zbog nestašice, bila prekinuta prodaja pomfrita 11 meseci.

Venecuelanska privreda je ušla u krizu zbog globalnog pada cena nafte, koja je glavni izvozni proizvod zemlje.

 

Share

Najnovije vesti


Još jedan chef bez dlake na jeziku

Kada dobijem jelo na tanjiru sa “tufnama” od 4 sosa, pitam se da li to znači da treba viljuškom da dodirnem sva četiri sosa u isto vreme ili možda prstom da “zahvatim”, pa da poližem? Otvoren Urban Royalty Apartment

Dostupan za rezervacije preko Airbnb-a i Bookinga. Kakvi ste na mreži?

Ulaganje u on-line nastup je siguran način da ostvarite veći profit!Regionalna konferencija o turizmu

Budući da je turizam u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, cilj ove konferencije je da okupi privatne kompanije i preduzetnike koji će se kroz panele, radionice i dvodnevno druženje upoznati sa savremenim trendovima u...Kao kod mame

Domaća jela, pice pripremljene u peći na drva, posuđe “kao kod mame”, sladoled pripremljen na tradicionalan način i sorbe govore koliko Mama voli svoje goste.