Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Big Mek nestao usled ekonomske krize

Američki lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da je prestao da prodaje Big Mekove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.

- U Mekdonaldsu Venezuela radimo na rešavanju ove privremene situacije. Zajedno sa našim dobavljačem razmatramo najbolje opcije koje bi nam omogućile da i dalje nudimo kvalitetne proizvode, - navodi se u saopštenju kompanije.

Detalji o razlogu obustave prodaje hamburgara nisu dati. Venecuelanski mediji izveštavaju da Mekdonalds više nije u mogućnosti da nabavlja tanke kriške hleba kojim se razdvajaju dve pljeskavice u sendviču.

U Mekovim restoranima i dalje služe druge proizvode sa menija, a prošle godine je,  takođe zbog nestašice, bila prekinuta prodaja pomfrita 11 meseci.

Venecuelanska privreda je ušla u krizu zbog globalnog pada cena nafte, koja je glavni izvozni proizvod zemlje.

 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...