Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ugostitelji pripremite milion dinara za suncobrane

Katalog urbane opreme za uređivanje u opremanje javnih površina, ugostitelje će koštati između milion i četiri miliona dinara u zavisnosti od površine letnje bašte, koju objekti zauzimaju. Ovu odluku usvojila je Skupština grada Beograda, a novi propisi nalažu da će suncobrani i tende ugostiteljskih objekata na teritoriji celog grada biti univerzalni u beloj, bež ili crnoj boji. Dimenzije novih suncobrana iznose od četiri metra kvadratna do 12,25 kvadrata sa konstrukcijom od metala ili drveta. I suncobrani i tende ne smeju da imaju karnere niti reklame na platnu. Ugostitelji u Knez Mihailovoj ulici se već snalaze, kako znaju i umeju. Mnogi su suncobrane dobili od sponzora, ali su karnere sa vidljivom reklamom zaheftali kako bi ličili na skicu, koju je grad usvojio. Oko stotinak novih identičnih suncobrana osvanuće sa prvim suncem naredne sezone, jer je grad vlasnicima ostavio rok do kraja tekuće godine da zamene postojeće.

 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...