Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ugostitelji pripremite milion dinara za suncobrane

Katalog urbane opreme za uređivanje u opremanje javnih površina, ugostitelje će koštati između milion i četiri miliona dinara u zavisnosti od površine letnje bašte, koju objekti zauzimaju. Ovu odluku usvojila je Skupština grada Beograda, a novi propisi nalažu da će suncobrani i tende ugostiteljskih objekata na teritoriji celog grada biti univerzalni u beloj, bež ili crnoj boji. Dimenzije novih suncobrana iznose od četiri metra kvadratna do 12,25 kvadrata sa konstrukcijom od metala ili drveta. I suncobrani i tende ne smeju da imaju karnere niti reklame na platnu. Ugostitelji u Knez Mihailovoj ulici se već snalaze, kako znaju i umeju. Mnogi su suncobrane dobili od sponzora, ali su karnere sa vidljivom reklamom zaheftali kako bi ličili na skicu, koju je grad usvojio. Oko stotinak novih identičnih suncobrana osvanuće sa prvim suncem naredne sezone, jer je grad vlasnicima ostavio rok do kraja tekuće godine da zamene postojeće.

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...