Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Novosadski ugostitelji traže produženje radnog vremena

Udruženje ugostitelja Novog Sada predložilo je lokalnoj samoupravi da tokom leta kafići rade petkom i subotom do dva časa iza ponoći, a ostalim danima do 23 časa. To je sat duže nego što je sada dozvoljeno Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada Branko Koprivica rekao je da su o tome već razgvarali s predstavnicima lokalne vlasti, komunalnim inspektorima i Komunalnom policijom i predstavnicima MUP-a u Novom Sadu.

- Tražili smo da Grad u Odluci o radnom vremenu izbaci Pravilnik o kojem smo razgovarali i s predstavnicima Sektora za vanredne situacije i Ministarstvom unutrašnjih poslova u Beogradu. Mnogo toga iz Pravilnika ugostitelji ne mogu ispuniti jer ne zavisi od njih. Na primer, Pravilnik traži da svaki lokal ima svoj spoljni hidrant, a recimo u Ulici Laze Telečkog nije izgrađena hidrantska mreža. Dalje, potrebna je upotrebna dozvola koju nema više od 90 odsto novosadskih lokala. Dozvolu za njih treba da ishoduje JP Poslovni prostor a ne kafedžije - rekao je Koprivica.

Iz Službe Gradske kuće za informisanje rečeno je da će se povodom zahteva ugostitelja Grad Novi Sad oglasiti krajem sedmice i da se predlog još razmatra.

Share