Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Novosadski ugostitelji traže produženje radnog vremena

Udruženje ugostitelja Novog Sada predložilo je lokalnoj samoupravi da tokom leta kafići rade petkom i subotom do dva časa iza ponoći, a ostalim danima do 23 časa. To je sat duže nego što je sada dozvoljeno Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada Branko Koprivica rekao je da su o tome već razgvarali s predstavnicima lokalne vlasti, komunalnim inspektorima i Komunalnom policijom i predstavnicima MUP-a u Novom Sadu.

- Tražili smo da Grad u Odluci o radnom vremenu izbaci Pravilnik o kojem smo razgovarali i s predstavnicima Sektora za vanredne situacije i Ministarstvom unutrašnjih poslova u Beogradu. Mnogo toga iz Pravilnika ugostitelji ne mogu ispuniti jer ne zavisi od njih. Na primer, Pravilnik traži da svaki lokal ima svoj spoljni hidrant, a recimo u Ulici Laze Telečkog nije izgrađena hidrantska mreža. Dalje, potrebna je upotrebna dozvola koju nema više od 90 odsto novosadskih lokala. Dozvolu za njih treba da ishoduje JP Poslovni prostor a ne kafedžije - rekao je Koprivica.

Iz Službe Gradske kuće za informisanje rečeno je da će se povodom zahteva ugostitelja Grad Novi Sad oglasiti krajem sedmice i da se predlog još razmatra.

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...