Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Nova medalja za vino Cavanza

Na jednom od najprestižnijih vinskih takmičenja International Wine Challenge (IWC) Metro vino – Cavanza, osvojila je prestižne nagrade. Bronzane medalje osvojila su vina Cabernet Sauvignon i Chardonnay iz Čileanske vinarije Santa Rita. Dobitnici medalja dolaze iz dva vinska regiona Čilea. Cabernet Sauvignon dolazi iz Rapel Valley regiona, dok Chardonnay stiže iz Aconcagua regiona. Cavanza se inače proizvodi u sedam vinskih dolina u Čileu i nudi sjajan izbor prvoklasnih roze, crvenih i belih vina. Metro tim specijalista i somelijera, već devet godina, pomno proučavajući vinske regije, bira vino godine, s ciljem da kupcima ponudi novo ekskluzivno vino po najboljoj ceni. Pažljivim procesom selekcije internacionalni eksperti za vino iz Metro-a izabrali su čileansku Cavanza vinarije Santa Rita za vino 2016. godine. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...