Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Novi trend vino u mini boci

Jedan od vodećih svetskih proizvođača staklene i metalne ambalaže Ardagh Group najavio je lansiranje minijaturnih vinskih boca, zapremine 187ml. Kako kažu u ovoj kompaniji njihovi klijenti, odnosno proizvođači vina imaće mogućnost da biraju između 150 boca različitog dizajna i 12 boja koje odgovaraju različitim vrstama vina. 

-Rezultati istraživanja pokazuju da su minijaturne boce vina, bas kao i male čokolade, među omiljenim povremenim poslasticama, kao i da male boce vina, osim u avionima, sve značajniju poziciju zauzimaju i na policama supermarketa. Mi pomno pratimo potrošačke trendove i proizvodne pogone smo organizovali na način koji nam dozvoljava da odgovorimo na specifične zahteve i razvoj tržišta- objasnio je Mike Dick, direktor prodaje u britanskom ogranku kompanije. Inače, predviđanja su da će do 2019. godine globalni vinski sektor porasti na 2,5 milijardi boca. 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...