Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Selfi opasan po život

U Nacionalnom parku Plitvička jezera u Hrvatskoj, proteklog vikenda zamalo je poginuo dvadesetogodišnji kanadski turista. On je iskoračio iz ograđene staze i otišao na neobezbeđeni deo, samo da bi napravio selfi. Tada se okliznuo sa litice i pao na obalu jezera sa stene 70 metara visoke.

Krošnje stabla su mu ublažile pad, pa iako ima ozbiljne povrede, život mu nije u opasnosti. 

Na gotovo istom mestu prošle godine je smrtno stradala 54-godišnja turistkinja iz Slovačke, koja je poput ovog mladića, takođe ignorisala upozorenja, a pre devet godina poginuo je i stariji bračni par iz Nemačke.

Istraživanje koje je objavljeno prošle godine pokazuje da su selfiji opasniji od ajkula. Zbog pokušaja pravljenja selfija na opasnim mestima život je izgubilo 12 osoba, a od napada ajkula - osam.

 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...