Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Selfi opasan po život

U Nacionalnom parku Plitvička jezera u Hrvatskoj, proteklog vikenda zamalo je poginuo dvadesetogodišnji kanadski turista. On je iskoračio iz ograđene staze i otišao na neobezbeđeni deo, samo da bi napravio selfi. Tada se okliznuo sa litice i pao na obalu jezera sa stene 70 metara visoke.

Krošnje stabla su mu ublažile pad, pa iako ima ozbiljne povrede, život mu nije u opasnosti. 

Na gotovo istom mestu prošle godine je smrtno stradala 54-godišnja turistkinja iz Slovačke, koja je poput ovog mladića, takođe ignorisala upozorenja, a pre devet godina poginuo je i stariji bračni par iz Nemačke.

Istraživanje koje je objavljeno prošle godine pokazuje da su selfiji opasniji od ajkula. Zbog pokušaja pravljenja selfija na opasnim mestima život je izgubilo 12 osoba, a od napada ajkula - osam.

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...