Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zatvoreno preko 200 lokala

Zbog neizdavanja fiskalnih računa, poreski inspektori su na Zlatiboru zatvarali sedam od deset ugostiteljskih objekata, a procenat objekata kod kojih su utvrđene nepravilnosti u radu još je veći u drugim krajevima Srbije, pa je tako recimo u u Niškoj i Sijarinskoj banji zatvoreno pet od šest kontrolisanih objekata.

Za vreme trajanja festivala Exit, u Novom Sadu je kontrolisan 61 ugostiteljski objekat, a privremeno je zatvoreno 17 lokala.

U vikend akcijama od početka 2016. godine Poreska uprava je kontrolisala ukupno 335 ugostiteljskih objekata širom Srbije. Pored evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, proveravani su i stanje na zalihama kao i radnopravni status angažovanih radnika. Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 209 lokala.

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...