Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U vinu je briga

 

Italijanski vinari zabrinuti su zbog Bregzita. Naime, kako pretpostavljaju stručnjaci iz konsultantske kompanije za ekonomska istraživanja Nomisma uskoro se očekuje pad prodaje vina u Velikoj Britaniji. Samo tokom prošle godine vrednost izvoza vina u Veliku Britaniju iznosila je čak 746 miliona evra. Drugi popularni agrarni proizvodi uključuju sir, pastu i meso, čija ukupna izvozna vrednost dostiže 230 miliona evra. Ukupan izvoz italijanskih poljoprivrednih proizvoda u Britaniju je tokom prošle godine dostigao 3,2 milijarde evra, u poređenju sa 2,96 milijardi evra tokom 2014. godine i 1,9 milijardi evra pre 10 deset godina. Trend rasta zabeležen je i u prvom tromesečju ove godine. Nomisma u izveštaju navodi da je 8 od 10 Britanaca tokom prošle godine kupilo bar jedan italijanski prehrambeni proizvod, ali su napomenuli da se uskoro očekuje pad prodaje.

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...