Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vau, vau – živeli!

Snuffle je novo belgijsko pivo koje je specijalno napravljeno za pse, ali proizvođači ovog pića potvrđuju da i vlasnici mogu slobodno da nazdrave  .

- Belgija je poznata po svom pivu, - govori iz pivarije Snuffle Stefan Dielens, - I zato nam je cilj da stvorimo najbolje pivo za pse – koje dolazi direktno iz Belgije. Takođe, verujemo da će ovo piće ojačati vezu između ljubimca i njegovog vlasnika. 

Naravno, pivo nije samo pivo. S obzirom da psi (kao i ljudi) ne popiju dovoljnu količinu tečnosti u toku dana, ovaj napitak je napravljen sa ciljem da psi više piju. Naravno, Snuffle nema ni trunku alkohola u sebi, niti je gazirana tečnost, i umesto toga ima ukus piletine ili govedine, i sadrži vitamin B, kao i hranjiva ulja i minerale. Ovo znači da koja flaša više vašeg ljubimca neće omamiti, već će naprotiv doprineti njegovom zdravlju.  

- Svi sastojci su takođe odlični za ljude, dodaje Dielens – Napravljeni su u pivari, što znači da je ovaj napitak kao normalno pivo, samo što ne dodajemo alkohol a poslednji sastojak koji se doadje je govedina ili piletina. Ukoliko se odlučite da probate pseće pivo, ukus možda može da vas podseća na pileću bujon.

Kao i svako alkoholno piće, i Snuffle promoviše odgovorno ispijanje pića, pa je psima manjih rasa preporučeno pola flaše piva dnevno, srednjih rasa jedna flaša dok je najvećim pasminama dozvoljeno da popiju i do dve flaše. Dialens takođe dodaje da se većini pasa dopada pivo i da je najveći problem može nastati kada gazdi nestane zaliha sopstvenog piva za vreme utakmice, pa odluči da se pozajmi od svog “najboljeg prijatelja”. 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...