Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vau, vau – živeli!

Snuffle je novo belgijsko pivo koje je specijalno napravljeno za pse, ali proizvođači ovog pića potvrđuju da i vlasnici mogu slobodno da nazdrave  .

- Belgija je poznata po svom pivu, - govori iz pivarije Snuffle Stefan Dielens, - I zato nam je cilj da stvorimo najbolje pivo za pse – koje dolazi direktno iz Belgije. Takođe, verujemo da će ovo piće ojačati vezu između ljubimca i njegovog vlasnika. 

Naravno, pivo nije samo pivo. S obzirom da psi (kao i ljudi) ne popiju dovoljnu količinu tečnosti u toku dana, ovaj napitak je napravljen sa ciljem da psi više piju. Naravno, Snuffle nema ni trunku alkohola u sebi, niti je gazirana tečnost, i umesto toga ima ukus piletine ili govedine, i sadrži vitamin B, kao i hranjiva ulja i minerale. Ovo znači da koja flaša više vašeg ljubimca neće omamiti, već će naprotiv doprineti njegovom zdravlju.  

- Svi sastojci su takođe odlični za ljude, dodaje Dielens – Napravljeni su u pivari, što znači da je ovaj napitak kao normalno pivo, samo što ne dodajemo alkohol a poslednji sastojak koji se doadje je govedina ili piletina. Ukoliko se odlučite da probate pseće pivo, ukus možda može da vas podseća na pileću bujon.

Kao i svako alkoholno piće, i Snuffle promoviše odgovorno ispijanje pića, pa je psima manjih rasa preporučeno pola flaše piva dnevno, srednjih rasa jedna flaša dok je najvećim pasminama dozvoljeno da popiju i do dve flaše. Dialens takođe dodaje da se većini pasa dopada pivo i da je najveći problem može nastati kada gazdi nestane zaliha sopstvenog piva za vreme utakmice, pa odluči da se pozajmi od svog “najboljeg prijatelja”. 

Share