Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Nedostaju nam hoteli sa tri zvezdice

U Srbiji je sve više luksuznih hotela sa četiri i više zvezdica, samo u prestonici ih je 47. Međutim, ono što nedostaje su komercijalni hoteli sa tri zvezdice i pristupačnom cenom. Hoteli sa četiri i pet zvezdica jesu najtraženiji među poslovnim ljudima, međutim, kako bi se generalno povećao broj turista, potrebni su jeftiniji hoteli.

Poređenja radi, u Pragu godišnje smeštaj traži više od pet miliona turista. Od oko 900 hotela, najtraženiji su oni sa tri zvezdice. Za noćenje u takvom hotelu, u proseku se plaća između 15 i 20 evra. Zato je samo u prva tri meseca ove godine Prag posetilo oko 1,3 miliona turista.

U Udruženju hotelijera Srbije saglasni su da nam nedostaju hoteli koji mogu da prihvate velike grupe, uz napomenu da je zarada u masovnosti, a ne u malom broju turista koji plaćaju mnogo. Treba da izgradimo hotele koji su prihvatljivi za turiste koji mogu da plate cenu od 25 i 30 evra koliko je u Pragu i Budimpešti.

Share

Najnovije vesti


Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu

Mnogima od nas prečesto je nedostajalo vreme koje ćemo posvetiti samo sebi. Sticajem okolnosti poslednjih dana i nedelja čini se da ćemo imati dovoljno vremena za sebe, svoje misli i stvari, te ga valja pametno iskoristiti. Kako biste ovo vreme...GLOVO nastavlja rad

U kompaniji Glovo naš glavni prioritet tokom ove epidemije uvek su bezbednost, zdravlje i dobrobit naših zaposlenih, korisnika, kurira i partnera.

Vlada Srbije pokrenula je vanredne mere ograničenja kretanja i zatvaranje granica radi daljeg...Plazma Stiksi: Nova Plazma sa najviše čokolade ikad!

Kompanija Bambi, lider na konditorskom tržištu, rešila je da obraduje sve ljubitelje Plazme novim ukusima u svom portfoliju. Nakon Plazma Kocke koja je naišla na jako pozitivne reakcije kod potrošača, sada je predstavljen novi proizvod. Kako bi...Jovan Mrđenović kolumna

GOSPODINU S LJUBAVLJU

Ovo je pravi naslov za priču o Slobodanu Dakiću Daki, čuvenom ugostitelju iz Zemuna koji je marta 1981. godine otvorio kultni restoran Daka u mirnom kraju Zemuna, u Hercegovačkoj ulici. Time je počelo novo doba za...Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...