Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Decanter: 13 medalja za Tikveš

 

Na prestižnom svetskom vinskom takmičenju Decanter u Londonu, vina Tikveš osvojila su čak 13 nagrada i priznanja.  Naime, sva vina koja su bila prijavljena za ovo najmasovnije svetsko takmičenje osvojila su nagrade. Objavljivanje rezultata o ocenjivanju prijavljenih 16.000 vina iz celog sveta, vinariji Tikveš donelo je 7 bronzanih medalja i 6 priznanja. Bronzane medalje osvojila su Domaine Lepovo Grand Cuvee 2013 i Domaine Lepovo Chardonnay 2014, Grenache Blanc i Chardonnay iz serije Special Selection berba 2015, Alexandria Cuvee 2014. crveno, kao i Bela voda crveno iz berbe 2013-te i Barovo crveno, berba 2012. Pored medalja, ova vina su dobila i odlične preporuke sudija - procenitelja koji su između ostalog konstatovali da su odlično napravljena vina, sa izraženim karakterom, vina za uživanje. 

-Zadovoljni smo da smo ove godine odlično ocenjeni na Decanter takmičenju, gde tradicionalno prisustvuju svi veći proizvođači vina iz sveta. Iz godine u godinu osvajamo sve više nagrada, a poslednjih godina osvajamo više od 50 godišnje, što pozicionira našu vinariju i ceo region visoko na svetskoj vinskoj mapi. Od početka ove godine naša vina su osvojila više od 40 nagrada i na putu smo da se ponovi uspeh prethodnih godina. To je od ozbiljnog značaja s obzirom na činjenicu da su sve ove nagrade dokaz da se naš fokus u investiranje i kvalitet isplati, a da su Tikveš vina priznata i da se konzumiraju na najpoznatijim svetskim tržištima – rekao je Igor Ilievski,  generalni direktor vinarije Tikveš.

 

Share

Najnovije vesti


Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu

Mnogima od nas prečesto je nedostajalo vreme koje ćemo posvetiti samo sebi. Sticajem okolnosti poslednjih dana i nedelja čini se da ćemo imati dovoljno vremena za sebe, svoje misli i stvari, te ga valja pametno iskoristiti. Kako biste ovo vreme...GLOVO nastavlja rad

U kompaniji Glovo naš glavni prioritet tokom ove epidemije uvek su bezbednost, zdravlje i dobrobit naših zaposlenih, korisnika, kurira i partnera.

Vlada Srbije pokrenula je vanredne mere ograničenja kretanja i zatvaranje granica radi daljeg...Plazma Stiksi: Nova Plazma sa najviše čokolade ikad!

Kompanija Bambi, lider na konditorskom tržištu, rešila je da obraduje sve ljubitelje Plazme novim ukusima u svom portfoliju. Nakon Plazma Kocke koja je naišla na jako pozitivne reakcije kod potrošača, sada je predstavljen novi proizvod. Kako bi...Jovan Mrđenović kolumna

GOSPODINU S LJUBAVLJU

Ovo je pravi naslov za priču o Slobodanu Dakiću Daki, čuvenom ugostitelju iz Zemuna koji je marta 1981. godine otvorio kultni restoran Daka u mirnom kraju Zemuna, u Hercegovačkoj ulici. Time je počelo novo doba za...Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...