Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Masimo Botura proglašen za najboljeg svetskog kuvara

 

U Njujorku je sinoć održana manifestacija 50 World's Best Restaurants koju od 2002. godine organizuje britanski magazin Restaurant. Na čelu liste je italijanski šef Masimo Botura sa svojim restoranom Osteria Francescana. U žiriju je bilo skoro hiljadu vlasnika restorana, šefova, kritičara podeljenih u 27 regionalnih panela od kojih svaki ima 36 članova. Drugo mesto pripalo je restoranu El Celler de Can Roca, dok je treće mesto zauzeo njujorški restoran Eleven Madison Park. Čuveni restoran Noma koji se nalazi u Kopenhagenu ove godine zauzeo je peto mesto. 

Share

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.



15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"