Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Beograd rešava problem buke

Grad Beograd je svestan problema koji imaju stanari zbog buke i komunalnog nereda koji se stvara u ugostiteljskim objektima koji rade duže od ponoći, rekao je gradski menadžer Goran Vesić. On je dodao i da će sistemsko rešavanje problema, uz sve napore i izmene zakona i propisa, trajati bar do septembra. 

- Gradu Beogradu je privatnost i mir građana svetinja. Već neko vreme radimo na tome da zaštitimo stanare kako bi mirno živeli u svojim zgradama. Zato smo doneli odluku kojom se zabranjuje rad hostela u stambenim zgradama bez saglasnosti skupština stanara i inicirali donošenje novog zakona o stanovanju upravo da bi se uveo red u održavanje stambenih zgrada – rekao je Vesić.

On je dodao da javnost ne zna da prema sadašnjem zakonu inspektor koji kontroliše buku mora da najavi posetu i merenje ugostiteljskom objektu i jasno je da svi oni prilagode jačinu muzike propisima kada dolazi inspekcija.

- Izmenama Zakona o buci tražimo pravo da nenajavljeno kontrolišemo ugostiteljske objekte, da ih upozoravamo i kao krajnju meru zatvaramo ako ne poštuju propise. To se odnosi i na paru i mirise. Takođe, u pripremi je i pravilnik koji će odrediti kakvu vrstu izolacije moraju da imaju ugostiteljski objekti i splavovi, čak i oni koji su otvoreni. Pored toga, posle usvajanja zakona o vodama, jer sada nemamo nadležnost, uredićemo rad splavova od kojih mnogi stvaraju nesnosnu buku građanima Starog grada i Savskog venca koji žive na desnoj obali Save - rekao je Vesić.

Pored toga, naveo je, grad priprema izmenu svoje odluke kojom će se, osim zabrane ugostiteljskim objektima da rade u stambenim zgradama duže od 23 sata radnim danom i ponoći vikendom, uvesti i zona oko stambene zgrade u kojoj ista zabrana važi.

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.