Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Izmene radnog vremena u Novom Sadu

Na sastanku između gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića i predstavnika Udruženja ugostitelja Novog Sada, dogovoreno je formiranje Radne grupe za promenu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

Prema rečima predsednika Udruženja ugostitelja Novog Sada Branka Koprivice, cilj radne grupe je da se stvori sistem kojim će biti zadovoljni i građani, ali i ugostitelji. 

- Radićemo na menjanju postojeće odluke onoliko koliko je to moguće. Vodimo se time da se ponudi drugačiji pristup, jer je većina stvari koje su u odluci, a tiču se produženog radnog vremena, neizvodljiva. Došlo je do saglasnosti između nas i grada, i sada je samo bitno da se to ponovo ne uradi na nestručan način. Dakle, upitno je i radno vreme, jer ukoliko se obezbede uslovi da se ne stvara buka, zašto bi ikome smetalo da objekti rade duže? Upravo to je cilj, da se život građana odvija neometano, a ugostitelji da rade - priča Koprivica.

On dodaje da se prvi rezultati ne mogu očekivati pre sednice Skupštine grada, za koju ne veruje da će se desiti pre septembra. U međuvremenu, radna grupa će raditi na pripremi realnih osnova za Odluku o radnom vremenu.

Prema Odluci o radnom vremenu, koja je doneta u decembru prošle godine, a počela da se primenjuje prvog maja, kafići vikendom mogu da rade samo do ponoći. Produženo radno vreme je dozvoljeno samo ugostiteljskim objektima koji su smešteni u poslovnim zgradama i na plovilima, a za to moraju da imaju posebnu dozvolu Gradske uprave za privredu. Novo radno vreme je izazvalo revolt među ugostiteljima koji su nekoliko puta tražili da se odluka povuče.

 

Share

Najnovije vesti


Mogućnost naručivanja vina na kućnu adresu

Vino je deo mnogih slavlja i lepih trenutaka. Tokom vanrednog stanja Vinarija Tikveš je omogućila svojim konzumentima da naruče vino koje će biti dostavljeno na kućnu adresu. Procedura za Home delivery je vrlo jednostavna i dostupna svim...Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu

Mnogima od nas prečesto je nedostajalo vreme koje ćemo posvetiti samo sebi. Sticajem okolnosti poslednjih dana i nedelja čini se da ćemo imati dovoljno vremena za sebe, svoje misli i stvari, te ga valja pametno iskoristiti. Kako biste ovo vreme...GLOVO nastavlja rad

U kompaniji Glovo naš glavni prioritet tokom ove epidemije uvek su bezbednost, zdravlje i dobrobit naših zaposlenih, korisnika, kurira i partnera.

Vlada Srbije pokrenula je vanredne mere ograničenja kretanja i zatvaranje granica radi daljeg...Plazma Stiksi: Nova Plazma sa najviše čokolade ikad!

Kompanija Bambi, lider na konditorskom tržištu, rešila je da obraduje sve ljubitelje Plazme novim ukusima u svom portfoliju. Nakon Plazma Kocke koja je naišla na jako pozitivne reakcije kod potrošača, sada je predstavljen novi proizvod. Kako bi...Jovan Mrđenović kolumna

GOSPODINU S LJUBAVLJU

Ovo je pravi naslov za priču o Slobodanu Dakiću Daki, čuvenom ugostitelju iz Zemuna koji je marta 1981. godine otvorio kultni restoran Daka u mirnom kraju Zemuna, u Hercegovačkoj ulici. Time je počelo novo doba za...