Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Izmene radnog vremena u Novom Sadu

Na sastanku između gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića i predstavnika Udruženja ugostitelja Novog Sada, dogovoreno je formiranje Radne grupe za promenu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

Prema rečima predsednika Udruženja ugostitelja Novog Sada Branka Koprivice, cilj radne grupe je da se stvori sistem kojim će biti zadovoljni i građani, ali i ugostitelji. 

- Radićemo na menjanju postojeće odluke onoliko koliko je to moguće. Vodimo se time da se ponudi drugačiji pristup, jer je većina stvari koje su u odluci, a tiču se produženog radnog vremena, neizvodljiva. Došlo je do saglasnosti između nas i grada, i sada je samo bitno da se to ponovo ne uradi na nestručan način. Dakle, upitno je i radno vreme, jer ukoliko se obezbede uslovi da se ne stvara buka, zašto bi ikome smetalo da objekti rade duže? Upravo to je cilj, da se život građana odvija neometano, a ugostitelji da rade - priča Koprivica.

On dodaje da se prvi rezultati ne mogu očekivati pre sednice Skupštine grada, za koju ne veruje da će se desiti pre septembra. U međuvremenu, radna grupa će raditi na pripremi realnih osnova za Odluku o radnom vremenu.

Prema Odluci o radnom vremenu, koja je doneta u decembru prošle godine, a počela da se primenjuje prvog maja, kafići vikendom mogu da rade samo do ponoći. Produženo radno vreme je dozvoljeno samo ugostiteljskim objektima koji su smešteni u poslovnim zgradama i na plovilima, a za to moraju da imaju posebnu dozvolu Gradske uprave za privredu. Novo radno vreme je izazvalo revolt među ugostiteljima koji su nekoliko puta tražili da se odluka povuče.

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...