Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Izmene radnog vremena u Novom Sadu

Na sastanku između gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića i predstavnika Udruženja ugostitelja Novog Sada, dogovoreno je formiranje Radne grupe za promenu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

Prema rečima predsednika Udruženja ugostitelja Novog Sada Branka Koprivice, cilj radne grupe je da se stvori sistem kojim će biti zadovoljni i građani, ali i ugostitelji. 

- Radićemo na menjanju postojeće odluke onoliko koliko je to moguće. Vodimo se time da se ponudi drugačiji pristup, jer je većina stvari koje su u odluci, a tiču se produženog radnog vremena, neizvodljiva. Došlo je do saglasnosti između nas i grada, i sada je samo bitno da se to ponovo ne uradi na nestručan način. Dakle, upitno je i radno vreme, jer ukoliko se obezbede uslovi da se ne stvara buka, zašto bi ikome smetalo da objekti rade duže? Upravo to je cilj, da se život građana odvija neometano, a ugostitelji da rade - priča Koprivica.

On dodaje da se prvi rezultati ne mogu očekivati pre sednice Skupštine grada, za koju ne veruje da će se desiti pre septembra. U međuvremenu, radna grupa će raditi na pripremi realnih osnova za Odluku o radnom vremenu.

Prema Odluci o radnom vremenu, koja je doneta u decembru prošle godine, a počela da se primenjuje prvog maja, kafići vikendom mogu da rade samo do ponoći. Produženo radno vreme je dozvoljeno samo ugostiteljskim objektima koji su smešteni u poslovnim zgradama i na plovilima, a za to moraju da imaju posebnu dozvolu Gradske uprave za privredu. Novo radno vreme je izazvalo revolt među ugostiteljima koji su nekoliko puta tražili da se odluka povuče.

 

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...