Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Izmene radnog vremena u Novom Sadu

Na sastanku između gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića i predstavnika Udruženja ugostitelja Novog Sada, dogovoreno je formiranje Radne grupe za promenu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

Prema rečima predsednika Udruženja ugostitelja Novog Sada Branka Koprivice, cilj radne grupe je da se stvori sistem kojim će biti zadovoljni i građani, ali i ugostitelji. 

- Radićemo na menjanju postojeće odluke onoliko koliko je to moguće. Vodimo se time da se ponudi drugačiji pristup, jer je većina stvari koje su u odluci, a tiču se produženog radnog vremena, neizvodljiva. Došlo je do saglasnosti između nas i grada, i sada je samo bitno da se to ponovo ne uradi na nestručan način. Dakle, upitno je i radno vreme, jer ukoliko se obezbede uslovi da se ne stvara buka, zašto bi ikome smetalo da objekti rade duže? Upravo to je cilj, da se život građana odvija neometano, a ugostitelji da rade - priča Koprivica.

On dodaje da se prvi rezultati ne mogu očekivati pre sednice Skupštine grada, za koju ne veruje da će se desiti pre septembra. U međuvremenu, radna grupa će raditi na pripremi realnih osnova za Odluku o radnom vremenu.

Prema Odluci o radnom vremenu, koja je doneta u decembru prošle godine, a počela da se primenjuje prvog maja, kafići vikendom mogu da rade samo do ponoći. Produženo radno vreme je dozvoljeno samo ugostiteljskim objektima koji su smešteni u poslovnim zgradama i na plovilima, a za to moraju da imaju posebnu dozvolu Gradske uprave za privredu. Novo radno vreme je izazvalo revolt među ugostiteljima koji su nekoliko puta tražili da se odluka povuče.

 

Share